Thursday, January 28, 2016

Menu Minggu Lepas

Sejak mak aku  tak sihat ni memang aku rajin balik Seremban..bila dah balik seremban memang masak je la kerja aku..takde kerja lain...sekarang walau masak kami sekeluarga takde selera nak makan...so masak dalam portion sikit je..untuk tengahari...kalau malam fikir la menda lain nak makan apa....pening bila selalu sgt masak ni kan...


Ikan tenggiri masak lemak cili api campur belimbing buluh


masak lemah daging cincang


ikan goreng kicap lauk untuk anak- anak yang tak makan pedas


sayur sawi goreng

itu je lauk minggu lepas yang sempat aku masak...

esok dah last keja...malam esok balik Seremban confirm Sabtu nak masak gak kan...tak tau plak nak masak apa la minggu ni...tunggu la balik rumah dulu kan....even dah selalu masak pun tak tau dah nak masak apa...repeat lauk memang tak la kan...

La ni memang selera jadi meragam...maybe sebab kami baru elok batuk kan...selera belum pulih sepenuhnya....

Satu hal plak nak fikir nak masak apa..


14 comments:

  1. Hari2 masak dah tak tau nak masak lauk apa ye SA..
    Tapi tenggiri masak lomak cili padi dengan belimbing buloh tu buat akak cucur air liur SA..

    ReplyDelete
  2. sedapnya masak lemak daging cincang tu..lea selalu buat masak kicap

    ReplyDelete
  3. msk daging lemak akak tu menggoda lah... hmmmm ni yg rasa nk msk gitu jgk nih

    ReplyDelete
  4. hari2 masak pun smp[ai dah bosan xtau nk masak ape..kena pulak tekak encik suami jenis memilih..asyik lauk sameeeee je

    ReplyDelete
  5. Dah berjaman x makan masak lemak ngn belimbing buluh...sedap pulak nengok

    ReplyDelete
  6. SA terliur tengok menu yang dimasak minggu lepas..
    Masak lomak daging cincang favorite den.. :-)
    Memang win!

    ReplyDelete
  7. adoiyai SA, singgah sini je semuanya enak-enak belaka,kena je dengan selera kak ana :)

    ReplyDelete
  8. sesekali masak memang best, banyak je idea nk masak apa.. pcl suka masak kicap tu

    ReplyDelete
  9. argh keliur tgk daging masak lomakkkkk

    ReplyDelete
  10. Menu2 tu adalah menu waktu ai tinggal dengan arwah wan dulu.. sedap ai like.. ;)

    ReplyDelete
  11. masak lemak cili api campur belimbing...favorite tu...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah