Tuesday, January 5, 2016

Teruja Menabung Dengan Digital Coin Bank

Cara Mudah Untuk Menyimpan

Dalam keadaan ekonomi tidak menentu ni memang di galakkan menabung..tahun lepas aku beli Digital Coin Bank atau Tabung Syiling digital dari rakan blogger merangkap rakan sepejabat. Masa tu sepejabat tapi sekarang dia dah jadi Working At Home Mom...hehehe..beli kat Myzatul..seronok la aku menyimpan...so far tak pergi tukar lagi duit..ada la target aku..dah sampai target baru aku nak pi tukar...hehehehe...bab bahagian digital tu senang sebab guna battery, bila dah abih battery boleh tukar je...sangat bagus menda alah ni..buat teruja nak menabung..elok jugak korang yg nak ajar anak menabung beli tabung digital ni..sure diorang rajin menabung..tp syiling je la..


Baru ada suku...lom setengah lagi...target nak bagi penuh


Nampak tak? gigih buat photo shoot ha....


Baru RM57.65..sikit lagi nak RM100

Seronok tau menabung ni...kalau takde tabung digital ni aku menabung jugak sebenarnya tapi lebih lama lagi la sebab kemalasan nak kira duit secara manual...hehehehe...mana aku simpan tabung ni?
ada la tempat rahsia...semestinya la kat opis...tak nak aku simpan kat umah de..malang tak berbau kan...walau kat mana- mana pun malang boleh berlaku tapi aku rasa paling selamat kat opis...
Selain simpan duit Syiling..aku simpan gak duit seringgit...huii dah tebal dah dalam peti rahsia aku...cuma malas aku nak kira je..lom sampai masa nak kira lagi...hehehehe....ada 2 bulan lagi untuk kumpul dan masa tu baru excited nak kira kot kan..

cara aku kumpul duit seringgit?

Sehari aku masukkan RM5 sekurang- kurangnya dalam peti rahsia tetapi mesti duit seringgit...walau amaun tu kurang dan tak berbaloi bagi sesetengah orang...aku selesa..sebab apa? dah 2 bulan aku simpan dan aku jadikan kemestian..bulan 2 nanti aku nak tengok hasilnya..kalau tak menepati piawaian aku takkan kira tapi aku akan teruskan lagi misi simpanan...hehehehe...ada orang Suka kumpul RM5 sekeping..tp tu mcm payah..x selalu ada note RM5 sekeping kan?

Target aku 2 bulan lagi...nak buat apa? Rahsia....

My top secret...lagipun menabung amalan mulia kan..

Nak beli Digital Coin Box ?

Follow instagram : _mynameismy_

Harga berpatutan Dan gerenti puas hati...trust me...

26 comments:

  1. bagusnye menabung..huhu..kena follow ni..

    ReplyDelete
  2. wahhhh siap dah kirakan...best2 kita pakai tabung besi yang nak amik kena grinder tebuk heheheh...dah berat tak leh angkat dah ,ntah bila nak kira hehehhee...

    ReplyDelete
  3. Menarik.. Tak payah penat2 dok kira duit syiling.. :)

    ReplyDelete
  4. Akak...tabung ni mn.. nk...

    ReplyDelete
  5. wahhh bestnya.. ni yg buat rasa nak mnabung leh tau nilai terus

    ReplyDelete
  6. kak SA best nya tabung ni ! nak beli jugak lahhh

    ReplyDelete
  7. waaaaaaaa baru nk tanya mana akak beli dh ada letak ig nyer... nnti nk follow...
    berkenan ngn tabung digital tuh... biar lagi gigih menyimpan...

    ReplyDelete
  8. Wahh bestnyeee ...haha nak beli gak. Lisa pon suka kmpul coin

    ReplyDelete
  9. menarik gak tabung tu..
    kita pun ada tabung, ada 4 semuanya..

    ReplyDelete
  10. Memang menarik,nanti ingat nak beli jugaklah..

    ReplyDelete
  11. fuh, menarik ni! Mana tau budak-budak tu lebih bersemangat nak menyimpan pasni. Kalau tabung manual tu diaorang pandai bukak sendiri hehe

    ReplyDelete
  12. Waaah bestnya tabung tu. Nak beli gak la

    ReplyDelete
  13. Selalu kumpul coin..jenuh nak kira, yang nie senanglah sebab dah tau amaun dia

    ReplyDelete
  14. Selalu kumpul coin..jenuh nak kira, yang nie senanglah sebab dah tau amaun dia

    ReplyDelete
  15. Wahh menarik laaa. Lg mnggalakkan org menabung

    ReplyDelete
  16. Memg dia kira betul erk..senangla.hbis klau btri habis tukar bateri baru amoun dia terus tunjukkan jugak erk..bukan jadi kosongla kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup dia kira betul..ada butang reset kat atas tu..boleh je reset bila- bila...

      Delete
  17. Wah seronok kan menabung....kunci dia kena disiplin memang ohsem :)

    ReplyDelete
  18. Sikit2...lama2 jadi bukit.
    Yeahhhh

    ReplyDelete
  19. bagos seh tabung cengitu...tak payah penat2 mengira...akak pon ada gak tabung ayam malasnye lahai nak keluar kan kire...berat hokey tabung akak mak enon tak larat nak angkat...kikiki...kalau akak telek2 camtu je rase2 nye ada agaknye dalam 2.6 bilion...kahkahkah...nangis kak mah kalau dengo :p

    ReplyDelete
  20. Shawal datang singgah + follow sini ye.. ^^

    jemput join segmen shawal.. :)

    http://akubukaninnocent.blogspot.my/2016/01/GiveawayWelcome2016.html

    ReplyDelete
  21. Menarik dan secara tidak langsung menggalakkan diri untuk menabung.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah