Friday, January 22, 2016

Nasi Campur RM8.00 Kat SSM


Hi korang...

Hari ni aku tak bawak bekal...balik kerja ni nak terus balik Seremban...so malas nak masak..lagipun malam tadi aku sempat basuh baju je..tak sempat nak masak de...heheheeh...sesekali jadi pemalas bawak bekal...next Tuesday baru fikir nak masak bekal apa plak pi keja...
So tak bawak bekal..hari jumaat plak..rehat lama..so aku malas nak lepak opis..keluar ngan kawan - kawan pi makan kat SSM...nasi putih suku je..sambal sotong dan rendang daging skit..sambal belacan ngan ulam pucuk selom...semuanya termasuk air RM8....kira ok la tu....kalau takde air rasanya dalam RM6 macam tu...makan kat sini murah...tapi takde la pi makan selalu..segan plak ngan staff SSM yang meramai...hehehe...kelas tak reason aku...takde la...aku ni jenis jarang kuar waktu lunch...so jadi macam jakun skit kalau orang tengok2 aku....

Korang pi mana hujung minggu ni? cuti sampai Isnin kan? apa plan?

Aku tak tau la nak pi mana...rasanya nak teruskan plan berkebun cara bandar kat umah tu...cuma nak cari tanah je lagi ni....nak tanam sayur...hehehehe......minggu depan cuti 3 hari gak oiii...tapi minggu depan aku ada kerja....

11 comments:

  1. bagus plan tu SA, kembali ke kebun kan :) murah juga tu SA banyak lauk SA ambil .

    ReplyDelete
  2. terliur nengok sambal sutun tuh kak oi.... lahai
    sesekali cuti berbekal tkape... sesekali jgk layan lunch kt luar kan

    ReplyDelete
  3. Bestnya cuti 3 hari tapi tak boleh nak kemana-mana sbb ank akk x cuti ..huhu

    ReplyDelete
  4. ai malas nak makan tengahari sebab harga makanan yang dijual pada aku mahal.. ada yang mengeluh sepatutnya murah tapi kena charge dengan rege mahal.. huhuhu..

    ReplyDelete
  5. Akak weekend tak pi mana2 habiskan masa dengan kerja2 rumah je...

    ReplyDelete
  6. sy pun x suka mkan tmpt ramai org..segan..huhu..bwk bekal mkn kat meja..tp, skang management x bg mkn kat meja T_T

    ReplyDelete
  7. sedapnya rendang daging tu...

    bestnya berkebun nok...nnt update ye...

    ReplyDelete
  8. bila tgk menu akak ni rasa macam dah lama sangat tak makan ulam

    ReplyDelete
  9. ok la tu..sebab SA ambik sotong kan..Fida kalau makan luar..memang tak berani ambik sotong..mesti kena pau punya..

    ReplyDelete
  10. sesekali ubah selera..masakan orang lain pulak kan...kak zi biasa makan kat kedai waktu lunch tapi bila terajin dan tersempat...bawak bekal jugak hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah