Thursday, January 7, 2016

Steak Yang Mana Pilihan Korang?

Sapa penggemar Steak?
Bleh la gang ngan aku...yang tak suka tak bermakna tak boleh gang kan...actually pelbagai texture steak yang menjadi pilihan ramai...dari well done sampai la ke blue rare...yang blue rare ni jarang la aku nampak orang makan..ntah apa la rasanya la..makan daging mentah siap ada darah2 lagi...yewww...

Jom tengok jenis- jenis texture steak yang ada 



6 jenis ni yang selalu orang order...


Aku tetap dengan pilihan Medium atau Medium well...aku suka ada juicy- juicy sikit...macam yang baru- baru ni aku makan dengan Dania kat Tony Romas....entah tak tau kenapa aku suka Medium Well...maybe sebab lembut dan senang nak kunyah kot..potential nak melekat celah gigi tu kurang la...kalau well done aku rasa tak puas makan..sebab banyak mengunyah..knowing yang well done ni dah betul2 betul di grill kan...so agak mencabar nak kunyah...

Steak macam mana pilihan korang?

16 comments:

  1. Tak tahu pulak steak pun ada jenis2 dia. Syira makan je semua. Hahaa.

    ReplyDelete
  2. medium atau medium well yg lalu selain tuh mcm tak reti lak... hehehhe...

    ReplyDelete
  3. sama..suka medium juga
    adoi tebal sungguh steak tu lapo plak hehee

    ReplyDelete
  4. mine will always be medium well...makan darah la syok..hahahaha...vampireee! kahkah!

    ReplyDelete
  5. Suka well done...sebab perut jenis tak berapa restu nak makan tak berapa sgt masak...fuhhh sedapnya tony romas ni SA....belum pernah makan sini lagi...leh cuba nanti

    ReplyDelete
  6. Nani suka yang well done. Aaaa sedapnya steak :D

    ReplyDelete
  7. SA Lapar nih... kalau nampak daging burger hangus pon habis...

    ReplyDelete
  8. Pilihan akak pon yg gitu2 jugak dik...medium well...lama dah tak makat kat tony roma lagi pon sejak dah terpikat kat melantak steak hup terus tak pandang dah TM tu...mahal oi makan situ...nangis time bayo bil...kikiki

    ReplyDelete
  9. falsya selalu medium well atau well done..;D

    ReplyDelete
  10. jrg makan steak...tp gmbr tu nmpk sedap je..huhu

    ReplyDelete
  11. pilihan Murni well done..tapi medium well pon ok..hehehe

    ReplyDelete
  12. TAK PENAH MAKAN STEAK ....
    TP KLU SY WELL DONE LA KOT .... TAK LALU NK MKN YG MENTAH2 NI

    ReplyDelete
  13. woooo ho baru tau nama yg lain2.. tau medium n well done je..
    tapi slalu x amek well done sbb keras n liat.. ngeh3..

    ReplyDelete
  14. Saya suka well done sebab rasa pelik kalau makan tak masak.

    ReplyDelete
  15. Well.. well.. well... semua pun makan asalkan sedap. Tapi rare sangat tu macam tak lalu pulak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah