Wednesday, January 20, 2016

Cucu Atuk Pergi Pasar...

Seingat aku la..tak pernah lagi rasanya bawak si Qhaira ni pi Pasar...ini first time kot rasanya...masa ni hantar mak aku pi check up mata lepas operate...Qhaira memang tak tinggal la kena la ikut sebab mommy dia kerja kan...nasib baik tak banyak kerenah...senang jaga....masa pi pasar tu memang nak tinggalkan dia ngan mak dalam kereta..malas la sebab dia nak berdukung kan....sudahnya meamng kena bawak jugak sebab dia gedik nak ikut...

Mula- mual bawak la jalan ke Pasar tu...wah semangat ko dik laju je berjalan...sampai pasar sebab tak pernah pi..selalu pi mall je...apa sekali dia nak berdukung...ok..tugas dukung serahlan kat atuk la....


cubaan nak amik gambar tak jadi...gegorvaganza...


masa ni dia macam terkejut sebab tengok banyak fish...


ikan merah eh nama dia ni....ntah la aku lupa


iakn bawal emas..


ikan jenahak...

Aku just beli kepala ikan jenahak je...

Buat masak kari...aku dah up pun dalam blog...giler lama nyer citer kan...hehehe...tkpe la..aku nak citer bab  first time bawak Qhaira pi Pasar besar je...dia macam terdiam tak pernah pi tempat macam ni kan...kena bawak selalu ni...so takde la dia jadi penggeli macam Dania...minah tu poyo macam Diva...geli nak masuk pasar...cheh....sabar jer la...mak ko ni takde nak diva- diva de..semua tempat redah....

Budak- budak zaman sekarang tak macam budak- budak zaman aku kecik2 dulu la...ntah apa yang nak diva sangat pun tak tau la...

8 comments:

  1. budak2 excited dpt gi pasar along....dpt tgk ikan...kalo bawak dayyan abis semua nak diusiknyer.....kite ni takut kotor ke ape...

    ReplyDelete
  2. Dania leh geng dengan auntie.. hehehe.. tapi sesekali pergi best wooo.. ;) dak lama tak bawak dak Nuha g pasar..

    ReplyDelete
  3. budak2 mmg tk suka pasae SA sma mcm anak kaknoor dulu asik nk dukong kalau tmpt yg basah2 tu

    ReplyDelete
  4. budak budak kalau bawa ke pasar ada yang takut ada yang teruja....kan kak suria

    ReplyDelete
  5. budak zaman sekarang memang ala ala diva kak..hihi

    ReplyDelete
  6. betul tu..hari tu bawak anak buah husband g pasar ..dia boleh buat eee...

    ReplyDelete
  7. Budak kecil kalau ke pasar memang teruja tengok macam-macam spesis ikan...kalau anak akak jenuh bertepis tangan dengan dia sbb semua ikan dia nak pegang sama sibuk dengan kita nak memilih..hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah