Sunday, January 3, 2016

Merah - Merah Delima


Hi korang....selamat berhujung minggu..
Pernah makan buah delima?Suka?pada aku ok la..ada aku makan..takde tak plak mencari..takdebla teruja nak makan tapi aku tau buah delima ni banyak khasiatnya...pernah sekali Adik Ipar aku beli sebiji sampai RM30..Mak oii..sampai mahal macam tu...sekali pi kat pasaraya Zemart area umah aku ni buah yg sama besar Dan warna yang sama harganya RM8.90 sebiji...amek ko kena gelak ngan aku...hehehe....
Maybe buah delima ni murah kalau dh banyak atau musim kot..kalau sesekali jumppa jadi mahal...aku Suka kalau isinya betul2 merah...pernah nampak kat Cold Storage diorang duk perah dapatkan jus delima..pas tu masuk dalam botol jual RM24 sebotol..pure jus xde campuran bahan lain walau air..maybe sebab tu mahal kan...aku Suka jus delima jugak..kalau ada masalah kurang lawas minum jus delima pas tu sure berlari ke toilet...hehehe
Aku ada satu peel yang aku rasa org x biasa makan buah delima ni buat....aku x reti makan delima kunyah biji sekali....aku makan isi je..biji buang tempat lain..hahahahahhaha...x pandai la....
Korang makan macam mana?but to tell you the truth buah Delima bukan buah kegemaran aku...


11 comments:

  1. cik nor telan ngn biji2 dia..hihi

    ReplyDelete
  2. buah delima memang mahal..paling murah pernah jumap Rm5 sebiji. kalau dapat makan yang manis dan sedap tu memang nikmat rasanya :)

    ReplyDelete
  3. kak ana suka makan buah delima ni SA, banyak khasiatnya kan :)

    ReplyDelete
  4. Kalau dpt biji yg besar keras sikit tu..mmg saya buang. Kalau yg biji kecik boleh je kunyah terus.

    ReplyDelete
  5. saya makan dengan biji sekali, syok wooo kunyah2

    ReplyDelete
  6. skrg nih kt pasar mlm dh dpt dh rm10 4 ke 5 biji... tp kadang tak berapa merah isi nya... kalu yg merah menyala n beso2 rasanya rm6 sebiji pun dpt

    ReplyDelete
  7. suka sangat siap telan biji hehe, kat pasar malam RM10 4 biji hehe... makanan sunnah juga...moga mendapat syafaat InshaAllah :)

    ReplyDelete
  8. sy pun x pandai telan bijik..huhu..dulu masa mengandung je pernah beli..hehe

    ReplyDelete
  9. hahahhaa..sama. sy pon xreti makan. dgn biji sekali.. sy mkn habis manis, bijik kasi buang...huhu xdpt khasiat org kata..

    ReplyDelete
  10. sedap delima.saya suka.hikhiks
    mmg telan dgn biji dia.
    dkt kedai arab di ampang sebotol lepas diperah 10 hengget je kak.mmg fresh jusnya.rania pon suka.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah