Wednesday, January 6, 2016

Gelagat Si Kembar Masuk Tadika

SIKEMBAR DAH TADIKA

Semalam rata- rata update kat FB dan Blog tentang anak- anak masing- masing duk mulakan persekolahan di Tadika dan Tahun satu. Macam- macam gelagat aku tengok..ada menangis meraung, ada excited, ada yang takde perasaan macam kena paksa...aduhai anak- anak..teringat plak amasa kakak Dania tadika dulu...sib baik takde masalah sebab dia jenis senang berkawan..mama ada ke takde ke dia buat bodoh je..ingatkan si kembar ikut kakak Dania nyer perangai...ermmm hari pertama je la ok...hari ke dua di bantainya tak nak bangun dan menangis melalak...

Jom tengok perjalanan si kembar dari daftar tadika sampai hari persekolahan


Masa pendaftaran seminggu sebelum official start belajar..


bergambar depan tadika


sesi sesuaikan diri..


uish leka adik ngan kakak..bagus ni sebab excited kan....


Wah dah pandai buat ABC dah ...

HARI PERTAMA PERSEKOLAHAN

Isnin hari tu Ibu dia cakap diorang excited sangat- sangat..bangun 5.30 am...mak oiiii...awalnya bangun...semangat betul...seronok mama dengar ni...setiap masa tunggu gambar dari Ibu diorang...so far ibu cakap takde masalah...diaorang cepat sesuaikan diri..


tgok la tu...dah bergaul dah


diorang je pakai uniform..hehehe..yg lain2 tak dapat lagi kot..


masa ni Aressa ( si adik ) dah perasan ibu ayah takde..dah mula mencari...


dia buat muka sedih masa ibu nak balik...alahai..mama tgok mama  plak sebak...sedih je muka adik...tapi ibunya tinggalkan jugak..sebab takleh la kan kalau layan nanti diorang mengada-ngada..akhirnya diorang berjaya habiskan sesi persekolahan...


yeay dah boleh balik..kakak dan adik dah besar dah...tak takut pergi sekolah...


tapi kena la upah McD dulu....kalau hari- hari macam ni tokey balak pun lingkup ni....hahahaha...


Akhirnya exhausted...terbongkang tido....alahaiiiii....penat sangat eh sebab bangun pagi...

Ibu dorang cakap kan...benda pertama diorang carik kan...botol susu...sampai tak tertahan -tahan nak susu...hahahah...kesian...macam mana la diorang tahan tak menyusu kan...pampers pun tak pakai masa pi sekolah...kalau tak asyik nak pakai pampers je..berak pun kena pakai pampers...

Semalam Ibu cakap...pagi kakak nyer tak nak bangun pi sekolah...adik semangat....tapi sampai sekolah...adik plak buat perangai...menangis melalak...sampai cikgu call Ibu...Ibu plak tak sampai hati...pergi balik ke sekolah...tengok2 ramai yang nangis...ohhh...kalau da yang tak nangis sure ok tu...adik plak nangis sebab nak berak...kalau nak berak dia memang nak pakai pampers...siap cakap nak berak kat rumah Ibu adik....hahahahahhaa.....lawak betul la kamu ni Aressa...

itulah serba sedikit citer persekolahan anak buah aku si kembar tu ha....alahai anak....kenangan untuk kamu bila dah besar nanti...boleh baca balik blog mama ni nanti....macam- macam ragam anak- anak sekolah kan...

12 comments:

  1. heehe..macam macam..nanti dah lama ok la tuh..

    ReplyDelete
  2. hehe...mcm2 ragam..sedih lah nk tinggal anak kan ..huhu

    ReplyDelete
  3. hehehehe...
    budak-budak kan, biasalah tu... pening kepala jugak di buatnya...
    Insya Allah, sminggu dua nanti ok lah tu

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.my

    ReplyDelete
  4. Sementara nak menantikan diaorang 'biasa' kenalah Ibu bertabah dulu... :)

    ReplyDelete
  5. betol tu hati kalau tak cekal memang laju je hangkut diorang ni balik time nangis2 tu...anak dara kecik hakak pon sama pagi tadi bikin onar pulak dia...di hentam nye meraung sampai luar sekolah pon bleh dengo...

    ReplyDelete
  6. sama macam anak kembar saya, malam je tido awal sebab penat kena bangun awal pagi kot. hehehehehehe

    ReplyDelete
  7. bab berak nak tggu pakai pampes tu mcm alysa dlu laa..hari2 tahan berak sampai kena sembelit..tp ape2 pon auntie doakan si kembar berjaya di dunia dan Akhirat..Aamiin!

    ReplyDelete
  8. tadika dahhhh...cepat betul masa berlalu kan...alhaii...penat gituuu haaa

    ReplyDelete
  9. Bestnya kalau dpt anak kembar, sekali mengandung terus keluar dua hihi....
    Mmg seronok tengok peel budak budak kecik nak start sekolah ni kan....

    ReplyDelete
  10. oooo betullah kembar, baru nak tanya, sebab tengok status SA di fb :)

    ReplyDelete
  11. comelnyaaa ehehe.. belajar rajin2 ceeewah =D

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah