Friday, January 8, 2016

Ko Tengking Aku...Aku Tengking Ko Balik!!!!

Dah kenapa SA korang ni hari ni....

Ekceli ini kisah petang semalam...Orang cakap tahap sabar kita ni ada batasnya kan? kau tengking aku..aku tengking ko balik..tak payah nak racist sangat dalam opis ni..aku ngan ko pun kuli je...


Dah lama aku tahan sabar ngan minah M ni...memang semalam dah sampai tahap dan limit dah...dia nyer kerja yang failure aku plak dia blame...pas tu claim aku didn't get what she tried to figure out...

Minah M ni dah silap order fruit basket ke apa ntah sebab dia yang handle..fruit basket tu untuk rakan kami yang warded..dah memang keja dia...bila dah sampai fruit basket tu our friend upset sebab buah sikit tapi banyak bunga...so dia whatsaap kat aku siap ngan ayat upset " kenyang makan bunga malam ni"

So aku direct la kat dia sebab dia yang buat order at the first place...dah la buat satu order tu je amik masa 3 hari...tak ke korang kalau kat tempat aku hangin satu badan...benda simple je kot...

Eh....aku plak dikatakan cuba rosakkan keadaan...dah kau yang silap buat keja..tak follow up..vendor dah hantar barang...barang dah sampai kat penerima..kau nak blame aku plak....siap tuduh aku try to be bossy...what the hell kan...

Memang mendapat la...dia tengking aku..aku tengking dia balik...dia smash aku..aku smash dia balik...apa ko ingat aku takut...aku cuba explain baik2 pun dah kira baik...ke memang ko jenis x leh keja ngan melayu?

Aku tak tau la dia ni ada penyakit apa..tak leh terima kesilapan/ teguran walau dia yang buat silap...apa jenis manusia pun aku tak tau...tak puas hati hentak sana sini..bang sana..bang sini...campak barang2..harta company semua jahanam kat tangan dia...kalau kena tegur ngan boss pun sama...hempas- hempas barang tanda protes....bongok betul.....

Akhirnya dia mengalah jugak la...cakap dia yang missunderstood...

Aku pedulik apa ko miss undertood ke apa ke...masalahnya ko dah blame aku atas benda yang aku tak buat...pi lak mengadu ngan kawan2 ko cakap dalam bahasa ko...ko ingat aku bangang sangat...STRESS aku dibuatnya....selamba je aku cakap kat dia semalam...wake up...learn from your fault not blaming other people...

Dah tua pun BODOH!!!!

12 comments:

  1. I feel you. Daah.. cool down ya dear. Hugs sikit.

    ReplyDelete
  2. kak...saya pun ada 1 staff gitu. Dia aja nak betul. Kita semua salah. Bukan kerja dia pun dia nak sibuk. Kerja dia sendiri tak siap.

    ReplyDelete
  3. awk.. semlm pun kita baru bergaduh dgn penyelia kita. plg dahsyat, dia tengking kita masa pengarah kita lalu. mmg mendapat la dia makan jeritan kita pulak. silap besar dia nak tengking n jerit kita mmg dia kena balik terus tekedu2 lidah nk bercakap. Hahahahahaha! Puas!!!

    ReplyDelete
  4. Dia dah salah orang tu..orang kata sarang tebuan jangan dijolok..haha..kan dah kena sekolah dengan SA...:)

    ReplyDelete
  5. akak baca pun geram dik.
    tak pe, bukak peti sejuk.. pi minum air teh o ais

    ReplyDelete
  6. SA...mmg ptt pun balas blk..sbb dh tengking2 cmtu mmg very bad attitude kot..eh..i plak yg geram tau

    ReplyDelete
  7. hhahahahha kadang2 mmg ada jenis manusia ni mmg jenis xleh kena tegur kak SA...nasib baik kak SA berani tengking dia bali, lagi baik dari diam jer pendam perasaan kann...

    ReplyDelete
  8. Hmm.. chill chill.. memang macam ni bila kerja ngan org.. pelbagai ragam boleh kita jumpa. Kalau yg ok tu xpe.. kalau yg macam ni memang kena banyak bersabar *haiz*

    ReplyDelete
  9. Dasyat la eh perempuan kalau ngamok..huhuu.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah