Wednesday, April 24, 2013

2nd Day > Dinner Steambot

Haaaa...citer dinner plak...masing2 dah penat..aku plak lepas jer sessi ngan trainer tuh terus naik bilik...lepak sebab batuk melampau....kejap2 ok...kejap2 x ok...sakit jiwa..tp dah dugaan allah turunkan.kena
la hadap jugak....
kitorang makan steambot untuk malam tuh...xde la best or mantop sgt..tp boleh la...15 orang jer kot...

 Mazley yang keletihan...
 antara sos2 yang disediakan
 bahan2 utama
 cendawan dan sayur2
telur puyuh, telur ayam mee dan bihun...

aku makan jugak la..nak bagi lega tekak..tp x jugak...sampai ke sudah batuk...makan ubat batuk pun lelap jer dalam bilik...tp kejap2 bangun...x lena tido sebab batuk...

ok ni nak citer pengalaman jadi org buta...
kami seramai 15 orang diberikan tongkat org buta tuh...pas tu no camera...no hp/ laptop allowed..kena dtg sehelai sepinggang...x leh amik gambar langsung sebab aktiviti dalam bilik yang GELAP...semua setting gelap..sampai ko x nampak pape...pas tu sorang2 di bawa masuk bilik tu...seolah2 korang berada di dunia lain..gelap gelita...menakutkan..aku yang x takut gelap ni rasa mcm nak pengsan..nak menjerit...bising ngan sore budak2 lelaki ni...but aku kan diva..so kena maintain...allah jer tau perasaan aku tika tuh...dah dibiarkan dalam 15 minit dalam gelap tu..baru di bawa sorang2 ke meja yang disediakan..so trainer perkenalkan diri...memang ingat dia trainer biasa mcm kita tau...itu dari segi suara la...
4 aktiviti kami lakukan dalam gelap...memang rasa sangat2 susah..tp kami enjoy...di akhri aktiviti kami diberikan minuman...makanan siap ngan gula, teh uncang, air panas...semua dalam gelap...dah abis tu..diorang bukak lampu...pedih mata oooo...tp kami sangat sebak bila keadaan tiba2 senyap...masing2 mcm x sangka...perasaan bercampur aduk...nak nangis...sebak...mcm x percaya...sebabnya yang attend kami sepanjang aktiviti dalam gelap tu adalah orang BUTA....aku jadi sebak..bila tgok En Azlan dari jauh dah lap2 mata...tp bila tiba dia bercakap...dia menangis teresak2..aku pun terus nangis..sebab En Azlan nyer suara esakan tu buat aku syahdu..aku nangis xde la beriya..just mengalir air mata jer...yang lain2 semua senyap...bila trainer tu tanya aku what do you feel for darkness...aku jawab
"i felt empty when i started step into the darkness..i cant breathe..."
serius u ollss...ini la pengalaman yang aku x leh lupa selain dari aku koma dulu...walaupun trainer2 tu buta..
tp diorang ada digree, ada diploma..ada Ijazah...siap sambung tahap lagi tinggi lagi...aku sgt2 kagum ngan dorang..
so korang..kalau ada nak buat retreat / business leadership..aku nak rekemen kat korang..

DIALOGUE IN THE DARK
08-83, 8th Floor
Berjaya Times Square
No 1, Jalan Imbi
55100 Kuala Lumpur

Phone : 012 2035410 Mr Steven
Email : connect@dialogueinthedark.com

Aku sangat2 recommend kalau korang nak buat teambuilding/department retreat or leadership program.

6 comments:

  1. oit baca pun dah takut, inikan plak oranG yanG mengalaminya kan... conGrats SA...

    ReplyDelete
  2. pengalaman yg menarik..tak semua dpt alami mcm along.

    lama dah tak join teambuilding.

    ReplyDelete
  3. seronok tuh... Lyn pnh jugak try masa TB dlu...
    serrious takut.. tapi satu pengalaman yg sgt berharga

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah