Tuesday, April 30, 2013

Today's Highlight

Be extra carefull peeps....



Gula2 berharga serendah 10 sen bersalut bahan kimia berbahaya dan pewarna tiruan yang boleh membawa padah kepada kanak2 kini di kesan banyak di jual terutama di luar kawasan sekolah. Ia bukan sahaja menjejaskan gigi, malah boleh menjejaskan saraf dan otak kanak2..

Jom sama2 avoid junk food ni..kena inform anak2 kita...makanan pun x sihat sekarang kan..

Sharing is caring

Anak kita generasi kita..

Sumber :Harian Metro
posted from Bloggeroid

19 comments:

  1. jelly bean....Ian suka nie..Ayu sekarang nie pun dah kurang dah beli jajan untuk diaorang..kalu beli pun..Ayu beli wafer yg ada choc tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dania mmg along x ajar mkn junkfood..choc ok...takut nanti rosak gigi...

      Delete
  2. good info.
    nasib baik lah budak2 kat rumah tu tak mkn junk food cam gini...

    ReplyDelete
  3. Nice info...
    Mmg kena kawal betul pemakanan anak anak kita sekarang ni...

    ReplyDelete
  4. Saya, kalau junk food adalah sangat strict dengan anak2....bagi rasa makan sekali sekala saja....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dania x leh mkn junk food. .once mkn akan muntah2 and demam..siap cirit birit

      Delete
  5. sib baik anak2 saya tak berape suka...dierang ni lebih suka cekelat kitkat...

    ReplyDelete
  6. ANAK2 SAYA SGT SUKA MANISAN MCM NI
    KENA SEKAT LA LEPAS NI NAMPAKNYA..

    ReplyDelete
  7. macam2 sekarang ni kan...kena alert ni ...

    ReplyDelete
  8. bukan kata anak2...mak budak pun suka jugak mender2 ni kadang2 kakak manis... occay2 say no to jelly bean! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik manis...sila avoid ye..x elok utk baby...

      Delete
  9. Ada baca tajuk ni kat paper selasa lepas,
    Zaza pun dah bagi anak2 baca.. bagi diorang tahu sikit kesan dari gula2 yang jadi pojaan dorang selalu tu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah