Tuesday, April 2, 2013

Entry Muar Sekali Harung

Aku akui...terpaksa buat entry auto publish...keadaan x mengizinkan aku untuk berblog secara berhemah..
petang jer aku sempat nak terjah blog..nak blog walking kat rumah korang pun petang2 la kot..
itupun kalau sempat tinggalkan jejak...kesian mak jemah ni haa...depan belakang kiri kanan ada orang..
x best plak rasanya orang duk pandang2 kan...harap korang semua faham la yer..jgn la x jejak blog aku plak..

Jom tinjau anak2 aku buat apa kat Muar Sabtu lepas..anak2? jgn confuse..penggunaan anak2 termasuk la anak buah aku 3 orang tuh..

 sesampai jer lepak terus si kakak..ajak adik2 main...sambil mak2 ke dapur...
 patut la behave...abg Ikie ada banyak mainan..leka..sebab tu la x lasak...
 Ikie ni x pernah nak amik gambar betul2...
tgok tuh...sajer jer tau... 
 Aressa plak berguling2 kat depan aku...sebab nak beyakkk...nak beyakkk katanya...dia ada masalah sembelit time ni...
 ni la ketam masak lemak cili api..versi Mak aku yang idea masak sekor2 datang dari adik Ipar aku..
masak sekor2 xde potong2 dua macam selalu...bestnya ketam2 ni manis..sebab baru naik dari laut dan ada telur....susah nak dapat ketam ada telur tau...( lepas makan pening kepala..sebab makan telur ketam..adeh..)
yang ni aku suka sgt2...pucuk keledek goreng ngan udang kering...sedap betul...
habis licin 4 orang makan...

itu la kisah Muar aku....nanti aku update entry Ahad plak...Ahad bawak mak abah yang x pernah naik komuter pi opis aku...lepak2 jap..terus pi KLCC...hehehe...
sajer bagi dorang merasa naik Komuter ngan LRT...x pernah2 naik seumur hidup kan...
kesian kat dorang...sampai sakit2 badan penat naik komuter ngan lrt...
orang dah berumur kan..yang bestnya..mak aku ok jer..xde lenguh kaki ke apa...
Abah macam jetlag plak...lepak terus dia..letih x terkata..hehehehe...taubatttt x nak naik lagi dah katanya....
aduhaiiiii....sabar jer la...

18 comments:

  1. abah alise cakap lau nak telur ketam banyak, kena beli time bulan tengah mcm ari ke 15 @ 16.. petua orang tua kan.. ~

    ReplyDelete
  2. perghhh terliur tgk ketam masak lomakk tu...
    mesti meletoppp kan rasa dia...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt2 meletup..baru tau masak sekali sekor2 tu mmg sedap..

      Delete
  3. yang pastinya suka sofa warna pink tu...hoccay?

    ReplyDelete
  4. samala kak sy pun takde masa nak blogwalk huwaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa akak dah xde macam dulu dah...ptg2 jer boleh bw..

      Delete
  5. sedapnya ketam masak lemak kak..

    ReplyDelete
  6. haha.. kelakar je posing si ikie tu. Wow ketam masak lemak cili api. slruppp.

    ReplyDelete
  7. hehhe. comel muka ikie. :D tu gaya macho tu. Saya lahir kat muar tapi tak pernah tahu pun muar tu mcm mana. sebab lahir je terus pindah...wuuu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah