Thursday, April 11, 2013

Bedak Arab Kokuryu


Assalamualaikum....Tuan rumah MC semalam sebab tu senyap jer..tp tuan rumah dah siapkan entry auto publish untuk korang..makin worst batuk aku...ini gagahkan diri ke office bukan sebab mengada2 atau nak tunjuk bagus (ada yg ngumpat aku kata aku tunjuk bagus) aku hanya memikirkan next week department aku ada Retreat program..so everything pending kena la settle by today or tomorrow...ni kalau aku pi check kat specialist confirm aku kena warded ni...sebab apa? mana x warded..dah seminggu lebih demam mcm ni x berkurang...mesti sumthing wrong with my Lung kan..sure white blood count aku dah tinggi...

Lupakanlah pasal mc..ari ni aku nak citer pasal aku beli bedak arab ni...firts time nak cuba guna...bedak lain bukan x ok..tp aku suka mencuba..tgok kawan2 opis ramai guna bedak ni...elok cantik jer muka dorang kan..makanya aku pun mencuba la...beli kat kawan Fizafantagiro

 yang atas ni span dia..
ni bedaknya...aku amik kod Russet..sebab kulit muka aku natural..

dah guna ke?belum laaaaa...aku semalam MC kan...makanya hari ni baru dapat bedak tu...so xde la nak mengreview ke apa...
kata kawan fiza tu..bedak ni makin muka kita berminyak makin cantik...betul ke? entah la..tp cara pemakaian kena basahkan span..sapu lite2 kat bedak..then terus sapu kat muka...x yah guna foundation dah...
sejauh mana kehebatan bedak ni...kita tgok la nanti yer...
sapa dah guna? angkat tangan...apa plak...meh la share kat sini....

28 comments:

  1. salam along..semoga along cepat sembuh
    tak sabar nak baca review along pakai bedak ni

    ReplyDelete
  2. salam..aiza pon baru beli..elok jerk pakai kalo time cuti khas..pakai dr pg smp ke ptg..elok jerk..

    ReplyDelete
  3. Pray for your speedy recovery SA.. :)

    ReplyDelete
  4. so far ok lah pakai bedak arab ni..
    tapi asyik lupa jer nak tunjuk before n after pakai kat blog sndiri

    ReplyDelete
  5. Sis, pls go have a blood test...maybe bronchitis...janganlah pula pneumonia...have a speedy recovery ya, Insya Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Doc, i memang ada masalah Bronchitis tuh..pneumonia pun ada..history H1N1 Cronics kan...itu yang risau..but just now call my doc kat KPJ Seremban, ptg dia x amik patient plak..sebab dia pun x sihat,anything pagi esok je...

      Delete
  6. Kak, moga lekas sembuh. Asik skt je akak ni. Isau lak sy.....

    Sy tak nah serasi pakai bedak foundation. Selalunya, muka berminyak ya amat. Smpi boleh diperah bt grg ikan. Huuuu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu history H1N1, pernah koma lama..sbb tu cpt berjangkit demam or batuk..ekceli dh lama x demam..
      Bedak ni best..so far serasi ngan akak..

      Delete
  7. madam pun kai russet SA...
    tp muka madam jenis berminyak, sekejap jek bedak hilang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA guna sabun yg SA jual tu...dulu muka berminyak...now dh ok..

      Delete
  8. sila tunjukkan hasilnya yer kakak diva... *_^ wink wink...

    ReplyDelete
  9. dah pakai ni wat review yer.. & take care juga

    ReplyDelete
  10. deqla x biasa berbedak...slama ni just sapu krim safi utk asas solek...

    ReplyDelete
  11. kita pun mc kak period pain. get well soon *lari topik sebab tak tau psl bedak* huhu :p

    ReplyDelete
  12. as-salam..

    nampak mcm menrik. teringin juga nak mncuba tp rasa dah maintain dgn bedak skrg..

    ReplyDelete
  13. Salam tumpang iklan ye :D

    Sy ade menjual bedak arab hy RM45 (50gm) free pos + free span

    SMS/Whatsapp kalau berminat 0126246762

    Thanks! :D :D

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah