Tuesday, April 23, 2013

PRU 13 Dan Blog

Gambar sekadar hiasan..

Sana sini tgh hebat perang bendera politik kan...mcm2 kaler ada...ada masa2 boleh nampak biruuuuu jer..ada masa2 banyak bulan dan kaler hijau...ada masa2 biru dan merah...
x kisah la korang nak support mana2 parti pun...aku pun ada parti pilihan aku but UNDI ADALAH RAHSIA KAN?Sangat annoying bila dalam FB..semua mengutuk sesama sendiri...ada sampai satu tahap mcm dah xde Iman...boleh janjikan syurga bagai kalau pilih si polan...kadang2 malas nak tgok FB..tp fikir2 kawan2 ramai kat sana..kawan blogger pun ramai..blogger pun dah macam ahli politik dah sekarang..ada yang suka...follow ramai2..x suka siap ada hasut2 unfriend..buang dari bloglist..curi follower lain...mcm mana aku tau..?at the same time follower yang ada kat blog kita tu..semua dalam blog dia..dah lama dia x jenguk kita..tp at the same time bleh nampak dia skodeng kita..itu untungnya ada record kat Nuffnang...x suka aku xper..nak amik follower aku..amik la...aku x heran..aku ada cara aku sendiri nak blog out..tp kalau dah sampai ketika periuk nasi dan pendapatan sampingan aku tercemar...itu sudah BAHAYA...penyakit dengki dah bermaharajalela...x payah la hasut org lain supaya x beli product aku jual..x baik buat aku mcm tu..aku IBU TUNGGAL lagi pun...aku ada cara aku sendiri nak bagi tamabah pendapatan aku yang sgt2 ciput ni...BERDOSA tabur pasir dalam periuk aku...ko nak jadi mcm aku...usaha la..peluang ada dimana2..x yah nak dengki2..Allah tu maha adil...apa ko dapat kalau dengki dan buruk2 kan aku..ko pun hilang follower nanti...apa kata sementara kita bernafas kat dunia ni...sama2 kita usaha cari pendapatan lebih...mana tau keta buruk ko tuh leh tukar BMW ke..Honda Accord ke...busuk2 pun VIOS ke..x yah nak dengki2...allah tarik balik rezeki ko nanti...kesian kat anak weh....anak dah berduyun...nak ke perangai buruk tu jatuh kat anak?
Peringatan untuk diri aku sendiri jugak...kita ni x sempurna...sekarang kita kat atas...esok lusa kita jatuh ke bawah..x selamanya kita akan berada di atas...sesekali kena jatuh untuk kita lebih sedar...tentu ada kesilapan dalam hidup kita...

15 comments:

  1. assalamualaikum suria.....betul2 tu...;)

    ReplyDelete
  2. Kita memang tak pernah sempurna, kan? :)

    ReplyDelete
  3. Ye la...undi tu hak mssing2 la...ayu pun malas na komen banyak kalu bab politik nie..yg penting negara kita aman dan damai...kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aman damai dan nasib anak2 kita terbela..kan?

      Delete
  4. x selamanya kita berada di atas kak... ada masanya kita ni jatuh ke bawah jugak...dan hidup ni bukannya nak menongkat langit... apalah guna tabur pasir dalam periuk nasik orang? hari ni awak tabur periuk nasik orang...esok2 orang pulak tabur periuk nasik awak... dunia ni berputar... Allah tu Maha Adil dan Allah tu Maha Mengetahui... walau kita berselindung di sebalik perbuatan, niat dengan wajah yang suci pun, Allah tahu setiap apa yang terdetik dalam hati kita...sikit titik hitam pun Allah tau...setiap desis dan detik Allah tahu...nak lari mana?

    Lagi satu, tang blog dipolitikkan tu, haih...bagi saya hasut menghasut, sindir menyindir, tiru meniru identiti orang lain, mengaku pernah buat or experience sesuatu tapi x pernah langsung pun (dengan tujuan nak cari attention murahan), curi follower orang lain...itu biarkan jer... toksah dilayan... for me kita tak rugi apa pun... at least rupanya ada orang adore kita and put us on top priority and list of their life... dan orang2 macam ni sebenarnya nampak cerdik tapi rendah iq dan cetek akal sebenarnya... age doesn't define maturity kak... sebab tu saya selalu tegaskan blogging healthily and happily...tapi sayang masih ada pihak2 yang macam akak cakap tu la... still x sedar2 lagi... takpe kak... Allah knows...

    sabar ek kakak manis... setiap titik hitam dalam hati orang, dengki hati dalam hati orang, perbuatan jahat or tak baik orang pada kita, x lambat cepat Allah balas sebab Allah Maha Mengetahui antara yang benar dan yang dikaburi... Take care and chillex akak manisku... Biarlah, tertutup satu pintu rezeki akibat aniaya orang terbuka yang lain Allah bagi... trust me... Allah yang bagi rezeki bukan orang2 rendah IQ tu yang bagi rezeki...


    *Pergh...terpanjang betul comment ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak oi panjang betul comment adik manis..xper la dik..ibu tunggal nasib terbela kan...moga ada rezki lain...jom Tony Romas...eh..

      Delete
  5. mcm2 perangai org skrg, lagi2 nak dkt election ni...
    rimas kekadang..

    ReplyDelete
  6. uik sampai macam tu sekali.. itu bukan kawan tu.. itu kawan makan kawan namanya.. In sya allah.. redha dan banyakkan bertawakala padaNya.. pasti ada hikmah disebalik apa yg terjadi..

    ReplyDelete
  7. semua dah hilang iman jadinye

    ReplyDelete
  8. huhuhu sedih dgr
    sabar ye dik

    hidup ni salah satu cabaran dia inilah ..
    sikap manusia ,... macam2 jenis
    hari2 kita belajar utk paham dan sabar

    bab politik nie akk suke dgr dan teliti .. kena tahu juga , jgn org cakap kita x tahu apa2 .. soo apa2 pun kena amik tahu
    bila tiba sampai hasut menghasut nie dah lain lah kan .. soo malas layan ;)
    apa2 punn undi adalah rahsia

    ubahh inikalilahhh upssssssssssssssssssssss !! ;))

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah