Monday, April 8, 2013

Kerang masak Lemak Cili Api, Kuih Buah Melaka & Puteri Mandi Menu Semalam

Haaaa....amik..panjang giler tajuk entry ni...ni la menu tengahari semalam...as usual semalam aku kat kampung..lepak2 kampung lepas dh 2 minggu x balik..bising Mak Lang Pak Lang...balik pun dalam keadaan x berapa nak sihat..pagi tu sempat la pi pasar besar Seremban jap..beli keperluan dapur untuk seminggu ni..

 gulai kerang ngan pucuk ubi...pedas..sedap...ni je menu yang rajin aku snap gambar..yang lain2 malas..sebab dah biasa letak dalam blog ni...
 petang buat plak buah melaka...aku malas nak melibatkan diri sebab tengah batuk..
 buah melaka atau org Negri panggil kuih Kolopong...kenapa nama dia macam tu? x dapek nak tolong...
 gigih makcik ngan maklang aku...abaikan aksi mak lang yang sedikit x senonoh tu...hehehe

ni plak sejenis manisan..iaitu..puteri mandi...kenapa nama dia macam ni..pun usah korang tanya aku..
aku x reti...dan x tau...reti makan jer tp aku x suka..sebab manis...

so weekend aku xde apa yang indah utk dikongsi bersama...ini jer la yang dapat aku hidangkan kat korang..
kita tgok la petang nanti mcm mana kan..mood malas dan tgh batuk melanda...
menyampah tul...tp redha jer la..dugaan kecik jer..dorang ni x reti nak slowkan aircond agaknya..
makin worse dah batuk aku ni...
x kan nak makan ubat batuk plak kan...ado yang lolap kang.....

3 comments:

  1. tang puteri mandi tu ai is jeles...muahahahaha....

    ReplyDelete
  2. buah melaka suka.. mak selalu letak pandan bagi hijo sikit.
    puteri mandi tak pernah makan
    kerang tu feberet. pedas plak tu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah