Tuesday, May 16, 2017

Puas Makan Durian Mahal

Hi korang...
Ahad lepas SA berpeluang belanja family makan durian mahal..durian Udang Merah yang sangat tebal isinya..makan dua ulas je dah kenyang...dah tu kenapa beli banyak kan sampai dekat 20biji..ekekekeke...tamak haloba betul..ekceli niat dihati nak jamu adik beradik sayangnya tak semua dapat datang..SA beli durian Udang Merah dalam 5 biji dan selebihnya beli durian jenis lain yang bagus kualitinya..semua sekali SA dikenakan bayaran RM260...phew...bergegar purse keluarkan duit..hahaha..takdelah..SA nyer bajet memang lebih kurang harga tu la..ada plak yang kata beli durian mahal2 baik makan ngan kulit2 sekali..ehhh...kalau kulit dia bleh makan dah lama dah SA makan..buat bubur ke..goreng rangup ke kan..hahaha...for me sesekali nak belanja family apa la salahnya...murah rezeki yang datang nanti kan...niat dihati untuk berkongsi rezeki..asyik merungut macam tu macam mana rezeki nak masuk melimpah ruah..


SA dengan boyfriend dunia akhirat


Bau yang memikat hati


Giler tak tergoda tengok lambakan durian ni...


Besar2 dan isi mmg cantik...tapi yang ni bukan durian udang merah tau..ni Durian jenis lain..isi pun tebal jugak


Macam x leh move on je...alaaa..rasa nak lagi la...


Tembikai gergasi..bapak besar tembikai ni


Besar giler kan..sekilo berapa ntah..x ingat..ni kalau timbang sure mahal ni..

Alhamdulillah...
Puas hati dapat belanja family makan durian..tapi....tapi...3 hari dh ni badan SA panas penangan makan durian...tido malam pun panas giler....padan muka SA makan durian banyak sangat....aduhai...ada ke petua bagi sejuk badan ni?semalam SA pergi plak food review..makan seafood...lagi bertambah panas..berlawan2 panas durian ngan panas seafood...rasa nak tido dalam fridge je...dah la rumah sewa takde ekon...
Tadi call mak..mak gelakkan SA..pas tu tanya durian yang x abis tu buat apa..mak cakap dh selamat buat tempoyak...makk....tinggalkan untuk along sikit..nak tempoyak durian mahal....jangan lupa tau..dapat sebekas kecik pun jadi la..


12 comments:

  1. durian mhl sedap tkpe..ada juga cerati durian mhl xbrp elok isinya...hah byk sgt mkn durian dh panas tu..org kata kena ltk air dlm kelopak durian tu, hirup dr situ bg sejuk

    ReplyDelete
  2. Durian berapa harga pun sanggup kan lagi-lagi nak belanja fmly. Pape pun kenapa tembikai dia gedabak sangat tanjat CM

    ReplyDelete
  3. Sedapnya durian... ema ni hantu durian... ngadap sesorang boleh habis dua tiga biji durian.

    ReplyDelete
  4. amboi2 SA berbakul2 durian, geram lak nengok... rugi betul sapa yg tak makan durian kn

    itulah dh bedal durian msti la pns bdn, skrg takde musim manggis yek, sbb org tua2 selalu kata, durian di gandingkan ngn manggis, sbb manngis bg sejuk bdn

    ReplyDelete
  5. i is jeles. dekat sini durian semua tak elok. mana nak cari kak oi. teringin sangat2 dah ni. :)

    ReplyDelete
  6. aduhaiiiii....
    nieyl dah la hantu duriannn....
    meleleh air liur tgk kulit durian nieee

    ReplyDelete
  7. amboi durian mahal pi buat tempoyak. hahahahaha.

    ReplyDelete
  8. sha tunggu durian murah nanti bru nk beli :p

    ReplyDelete
  9. aduhaii syoknya makan durian..

    ReplyDelete
  10. Org tua2 ckp nk elak bdn panas kalau mkn durian Minum air dlm kulitnya. Lamanya cikla x mkn deriannn

    ReplyDelete
  11. 1st time dgr durian udang merah. Slalu musang king atau durian kg. Klu ade gambar isi mesti lg terliur meleleh air liur dibuatnya huhuhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah