Tuesday, May 23, 2017

Nikmati Seafood Segar Kaedah Steam Di Kungfu Steam Seafood Puchong

Masakan Kaedah Steam Sangat Sesuai Untuk Kesihatan.

Hi korang..
Suka seafood? Mustahil ada yang tak suka kan? SA memang hantu seafood, kalau boleh hari-hari mesti nak ada seafood dalam menu harian tapi tak boleh la makan selalu kan...minggu lepas SA berpeluang merasai pengalaman baru menikmati hidangan seafood dengan kaedah Steam di Kungfu Steam Seafood Puchong. Amboi jauhnya SA pergi semata- mata ingin mencuba kaedah baru pada SA. Ye la knowing me yang suka mencuba so jom kita tengok apa yang menarik di sini.

Ambiance atau suasana di dalam Restoran yang sangat tenang.Mesra family dan terdapat ruangan VIP di tingkat atas lengkap dengan set karaoke. So kalau korang nak bawak family atau ada gathering dengan kawan-kawan serta perlukan ruang yang private boleh menempah awal. Untuk sambutan hari lahir pun sesuai sekiranya diadakan disini.Terdapat juga ruang untuk anak-anak bermain di saat ibu bapa menikmati makanan.

Jom ikut SA jalan- jalan dan tengok gambar jom...


Antara ruang yang sempat SA capture


Live seafood di sediakan di bahagian luar restoran.Korang boleh pilih seafood yang segar untuk hidangan..menarik kan?


Lemongrass juice


More than 10 sauce



Signature Flower Crab Porridge - SA sediakan video di bawah


Live Clams/ Kepah


Kungfu Handmade Fish Ball


Garlic Vege Ramen


Live Tiger Prawn


Mixed vegetables


Live King Tiger Grouper


          Garlic Scallop With Glass Noodle


Setiap hidangan di steam dengan suhu yang berlainan.


sesuatu yang menarik, beras dimasukkan kedalam bekas besar bersama Flower Crab


Bahagian atas steamer diletakkan seafood yang di steam, air dari seafood akan mengalir ke dalam bekas beras sehingga menjadi bubur.

Jom tengok video




Jom tengok hasil yang dah siap masak...alaaaa...rasa nak makan lagi laa.....


Clams/ Kepah


Live King Tiger Grouper


Live Tiger Prawn


Signature Flower Crab Poridge yang sangat awesome....manis..segar dan ada rasa semua seafood yang kita steam mula- mula tadi..sebab tu SA tak boleh gambarkan rasa dia macam mana kat korang..sedap sangat..nasib baik perut dah kenyang sangat and SA x boleh habiskan bubur nasi special ni...


Apa yang specialnya di Kungfu Steam Seafood Puchong?

No Pork No Lard Seafood restaurant,Seafood yang segar dan boleh di pilih dari akuarium yang disediakan, Kaedah masakan diperkenalkan menggunakan kaedah steam untuk mengekalkan rasa ASLI dan rasa segar dari seafood tersebut. Tiada minyak, garam atau perasa tambahan digunakan dalam proses memasak dan setiap hidangan mempunyai masa steaming yang khas. Paling best terdapat lebih dari 10 jenis sos yang disediakan di Kungfu Steam Seafood Puchong.

Yang pasti SA akan ke sini lagi untuk menikmati hidangan lain kerana pendapat peribadi SA makanan yang di Steam mempunyai unsur kesihatan yang sangat tinggi.

Menarik kan?

Korang nak cuba?

Jom ke sini..

Puchong KungFu Steam 蒸功夫
No. G-13A, Jalan Puteri 7/13A, The Cube, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor.
Contact:+6016- 213 2828
Business Hours:
Monday to Friday 11.30am- 2.30pm, 6pm- 11pm
Saturday and Sunday 11.30am- 2.30pm, 5pm- 11pm

Sunway Mentari KungFu Steam 蒸功夫
Address: 28, Jalan PJS 8/1. Dataran Mentari, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya, Selangor.
Contact:  +6010- 250 2828

Business Hours: Monday to Sunday 5pm- 11pm


Facebook:
Kungfu Steam Seafood

20 comments:

  1. suka seafood..meriah tgk seafood segar tu...tk dpt pegi aritu sbb ada event lain dh

    ReplyDelete
  2. Sangat menarik...rasanya ni lain dari yang lain...yang bestnya ada bubur tu..kuah bubur tu campuran jus dari seafood yang di steam.

    ReplyDelete
  3. Terus segar mata nampak udang dan ikan kerapu tu..

    ReplyDelete
  4. sha suka seafood tapi kalau terlebih makan habislah naik biji biji. geram tengok ketam udang kat atas ni hahaha

    ReplyDelete
  5. kakak !! saya terliur.. hahahaha~

    ReplyDelete
  6. nampak menarik presentation restoran tu :)

    ReplyDelete
  7. wahhh kalau elsa makan semua nie memang habis duit dekat sini jelah hahaha

    https://elsaalicious.blogspot.my/2017/05/template-baru-blog-elsaalicious.html

    ReplyDelete
  8. org dapat gak invitation ni tapi jauh sangat ..sobs!~ tapi makanan dia menarik sangat kak !

    ReplyDelete
  9. wah..lain dr yg lain ni....

    ReplyDelete
  10. oohooiii menggodanya. dh lah ana ni hantu seafood. menangis tgk semua gambar2 ni kak AS oi.

    ReplyDelete
  11. sedapnya seafodd2 ni..dahla feveret

    ReplyDelete
  12. Sedapnya SA.. Kak Sue pun pengemar seafood nie..

    ReplyDelete
  13. Kecur ailio. Video tu tak boleh tengok :-(

    ReplyDelete
  14. amboi.. meriahnya seafood tu..
    sedapnya.. especially nak puasa ni.. goyah iman.. hahaha

    ReplyDelete
  15. Masakan steam bagus untuk mereka yang pentingkan kesihatan. Meriahnya seafood tu. Mesti best ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah