Friday, May 19, 2017

Kekal Ramping Dengan Stea Pure Green Tea

Hi korang...

Sebulan lagi nak raya kan.....alaaaa....macam mana ni...dh la badan naik mendadak akibat makan tak ingat sepanjang awal tahun. Macam mana la badan tak naik..jemputan food review sana sini...makan aje la kan..baju pun dah banyak tak muat dah...

Baru- baru ni SA di perkenalkan dengan produk Stea Pure Green Tea...waaaaaaa.....bagai orang mengantuk disorong bantal..kecik tapak tangan SA ni...padang sekolah SA tadahkan..memang tepat pada masanya la kan...Stea Pure Green Tea sangat membantu SA mengurangkan berat badan dan membantu proses detox. 

Best sangat tau..sebab Stea Pure Green Tea ni memang tiada kesan sampingan yang memudaratkan. Sepanjang hampir 12 hari SA amalkan memang tiada kesan yang teruk..mula-mula consume cuma kerap buang air kecil dan air besar..3 hari lepas tu dah back to normal dh sebab dia ikut keserasian badan seseorang, lain orang lain kesannya...dan SA perasan bahagian paha SA dah mula selesa. Bila pakai seluar mudah aje sarung..sebelum ni macam payah dan perlukan kudrat nak sarung keluar..hehehe...berat SA sebelum consume Stea Pure Green Tea 60kg..sekarang dah tinggal 56.5kg..SA lost 3.5kg dalam masa 12 hari...satu pencapaian yang sgt baik...Kan?


Sekotak Stea Pure Green Tea mengandungi 28 sachet...kalau korang nak tau la kan... Stea Pure Green Tea dijamin Halal oleh JAKIM, HACCO Food Safety Vertified, ISO 22000 Awarded. Bahan semulajadi digunakan iaitu dengan pemilihan 100% daun teh yang berkualiti tinggi dari negara Jepun bagi mengekalkan kualiti, rasa dan mutu. Rasa yang sangat mild, tak kelat macam sesetengah green tea yang ada di pasaran. Stea Pure Green Tea sedap diminum serta tanpa bau dan pewarna tambahan. Sesuai juga diminum seisi keluarga.


Cara pengambilan yang mudah...masukkan 1 sachet Stea Pure Green Tea dalam air panas  dan biarkan 2-3 minit serta keluarkan warna seperti dalam gambar...kalau nak jimat keluarkan sachet yang di rendam tadi dan simpan dalam peti sejuk..nak guna time tengahari boleh rendam sekali lagi sehingga la warna green tea tadi pudar. Lepas tu boleh buang..1 sachet boleh guna 2 kali sekurang- kurangnya atau lebih...ikut kekerapan korang minum. SA memang guna cara SA...SA buat 3 kali..

Untuk konsisten dan keputusan yang memberansangkan korang hanya perlu disiplin dan
  • Minum 3 atau lebih liter air sehari
  • Katakan tidak kepada Cafein / minuman berkarbonat
  • Katakan tidak kepada makanan segera
  • Lebihkan sayur dan buah- buahan
  • Jarakkan pengambilan 15-20 minit jika korang mengambil sebarang ubat / produk menguruskan badan


SA mampu minum 3 botol Stea Pure Green Tea setiap hari....korang boleh?disiplin ok...memang kekerapan ke toilet buang air agak kerap...ye la..minum banyak kan...so dia buang toksin badan melalui air kencing...diorang kat opis pun macam pelik bila SA kerap ke tandas..dah la tandas jauh skit dari work station SA. Nak kurus punya pasal SA sanggup..

Cadangan 7-14 hari pengambilan untuk keputusan yang memberansangkan..macam SA ambil 12 hari dah nampak keputusan walau berat tidak turun secara mendadak..hilang 3.5kg adalah awesome....hehhehe...

Dan....

HASILNYA......TADAAAAA....


SA ketika berat 60kg

v

v

v

v

v

TERKINI!!!!!!! 56.5kg


SA dengan hasil 12 hari minum Stea Pure Green Tea...SA masih perlu turunkan lagi 6.5kg..


Stok masih ada lagi dan SA akan teruskan pengambilan setiap hari. Wish me luck untuk dapatkan berat badan idaman seperti sebelum ini iaitu 49kg...agak agak SA boleh capai target tak?tak sabar sebenarnya ni....nak sarung balik baju- baju size S.

Maklumat lanjut korang boleh layari

Facebook:
https://www.facebook.com/steamalaysiahq/

Instagram: instagram.com/stea_malaysia_hq


15 comments:

  1. saya pun amalkan green tea kak.. tapi gctea la.. alhamdulillah ok jugak..

    ReplyDelete
  2. Wah berkebaya la kak sa raya nanti. Greentea memang elok untuk detox

    ReplyDelete
  3. Omg!!! Kurus nya beb...so happy

    ReplyDelete
  4. Wah SA.. semakin langsing dan cantik lepas nie 😘

    ReplyDelete
  5. Wah tahniah cntiknya! Btw, salam kenal :)

    ReplyDelete
  6. Ni rupanya rahsia akak cantek ni. Patutlah makin slim melim.

    ReplyDelete
  7. minum air 3l tu sha okay je, yang kena ulang alik toilet tu yang tak ok. btw, tahniah dapat turunkan berat & chaiyok chaiyok untuk dapatkan berat idaman

    ReplyDelete
  8. Huwaaaa..nak kurus jugak kak SA!!.

    ReplyDelete
  9. waaa.. berjaya turunkan berat.. alhamdulillah.. kurus lawa dah kak SA.. ^_^

    ReplyDelete
  10. Makin selim melim la kak SA nanti.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah