Monday, May 22, 2017

Asyik Makan Jer Kerjanya...

Hi korang...
Last week kan SA balik kampung..selain aktiviti yang korang tengok SA buat..SA pun masak jugak dengan Mak Lang SA..masak sama-sama untuk makan tengahari..ada gak lauk yang SA masak dari rumah..bila dah berkumpul ramai-ramai makan jadi best kan..but knowing me yang sedang berjaga bab makan..hanya ambil sesenduk nasi dan selebihnya ratah lauk je...jadi la..lepas tu SA minum Stea Pure Green Tea..bagi detox balik..hehehe...takut sangat gemuk kan...

Jom tengok makanan yang ada Sabtu lepas...


Daging masak lemak cili api - mak lang masak


Ikan tilapia goreng


Pedal ayam goreng cili api


Sup Ayam bawa dari rumah


Budu


Sup Cendawan Busut bawa dari rumah


Singgang ikan bawal emas


Ikan tenggiri jeruk goreng

Alhamdulillah rezeki sesekali berkumpul walau x cukup corumn..kalau ramai lagi best..sure makan berebut- rebut..tapi masing-masing dh ada family kan..so maybe x dpt luangkan masa macam sebelum kahwin dulu..

Sorry eh korang buat korang semua terliur..hahaa..memang sengaja pun..oppss..larikkkkkk

16 comments:

  1. comelnya cendawan tu haha. ikan talapia goreng tu kalau panas panas makan dengan nasi putih pun dah sodap hehe

    ReplyDelete
  2. aduiii SA ni....lapar la pulak

    ReplyDelete
  3. Adoi laa kak..saya lapar laa kak .. hambekk kau byk no lauk pauknyer..

    ReplyDelete
  4. alahai..sdapnya..smua menu kampung..:)

    ReplyDelete
  5. adoi ..lapar la tgk menu daging masak lemak ngan ikan talapia goreng tu

    ReplyDelete
  6. sup cendawan busut tu lamaaanya tak makan dulu2 kutip je area rumah ma huhuuu masuk blog sa ni tgk makanan mesti lapar hahahha

    ReplyDelete
  7. Kejar SA nak cubit sebab selalu kongsi menu yang best...hehehe..

    ReplyDelete
  8. Sup tu menggoda. Singgang pun sama. 😋😋

    ReplyDelete
  9. sedap-sedapnya lauk.. kalau balik kampung memang macam ni kan? takpe kak SA selagi ada nafsu nak makan.. makan je la.. kalau dah takde esok semua tak lalu dah..

    ReplyDelete
  10. sedapnya. seronok kalau mkn berebut sbnrnya kan kak SA. hehehe

    ReplyDelete
  11. sedapnya SA, aju suka entri mcm ni, baru ada idea nak masak apa

    ReplyDelete
  12. Hai sedapnya. Tengok blog kak SA teringat makanan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah