Sunday, May 7, 2017

SA MEMANG SUKA PERGI PASAR!

Hi korang...

Korang suka tak pergi pasar? SA memang suka dan menjadi aktiviti yang wajib setiap kali balik ke Seremban atau pi Muar rumah adik SA..Memang suka..memang wajib..mekan akan habis beratus kalau SA pi payar..semua yang SA nampak semua nak beli...korang macam tu jugak ke?

Kat bawah ni gambar- gambar yang SA blom kongsi ngan korang lagi..ni masa SA pergi Muar rumah adik lelaki SA tempohari...memang SA suka pergi pasar Parit Jawa tu...walau agak mahal tapi seronok sebab ikan memang fresh2. 


Puas hati dapat beli macam- macam hasil laut


Ikan Belanak


Ikan kembung gemok gedempol/ Mambong


Sotong besar2


Ketam sederhana besar.

Kali ni SA tak habis banyak...

Untuk semua hasil laut diatas yang baru naik dari laut ada nelayan hantar SA hanya bayar RM150 aje...murah kan?Cukup semua tu untuk kami sekeluarga makan selama 3 hari di Muar.
Berbaloi...puas hati...compare pasar biasa kat sini lagi best walau agak mahal...pernah beli ikan tenggiri papan yang besar untuk bawak balik Seremban, Abah SA banyar RM120 seekor. Belum lagi ikan jenahak atau ikan- ikan lain.Maybe ada yang kata kami giler anak- beranak sebab beli ikan mahal2..bukan berlagak ye..beli mahal sebab FRESH baru naik dari laut...Kepuasan tu yang penting dari beli ikan yang dah diletak ubat dan dah dibekukan...ye tak?


9 comments:

  1. best mkn klu hasil laut segar2..:)

    ReplyDelete
  2. Kalau fresh lagi la sedap makan..Berbaloi walau pon mahal.huhu

    ReplyDelete
  3. Segar-segar semua seafood tu kak. Ana pun suka kalau ke pasar especially pasar tani. Semua rasa nak beli.

    ReplyDelete
  4. kalau dapat direct dari nelayan pun best tapi susahlah ek nak dapat sekarang ni

    ReplyDelete
  5. Best kalau dapat ikan segar nie kan.. janji kita pusahati

    ReplyDelete
  6. Hasil laut yang belum kena ais..masih ada lendirnya tu....tu yang best..fresh..manis lagi isinya..

    ReplyDelete
  7. fresh ye seafood tu, klu mask pun mesti sedap sbb semua fresh...mhal pun takpe janji puashati kan..

    ReplyDelete
  8. Hanya mampu cuci mata tengok gambar...huhuhu

    ReplyDelete
  9. wah ketam tu nampak handsome sgt :P

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah