Monday, May 29, 2017

Happy Birthday Si Kembar Adeliya & Aressa Yang ke 6 Tahun

Hi korang,

Diam tak diam anak buah SA sikembar dah berusia 6 Tahun. ye mereka merupakan kembar seiras dan menjadi kesayangan semua..kalau boleh semua orang nak anak kembar kan..bermacam dugaan dari diorang dalam perut sampai la dah lahid dan membesar sampai sekarang..tantrum masih sama dan sangat lasak..kalah budak lelaki..tak lama lagi diorang akan dapat adik plak...dah scan ari tu sib baik tak kembar, kalau kembar lagi alamatnya Ibu kena la berhenti kerja...hehehe...nak hantar kat Uwan tak boleh...hantar kat nenek sebelah ayah diorang pun tak boleh..sebab masing- masing dah uzur kan..terpaksa plak hantar ke taska yang korang pun tau sekarang mana- mana taska memang mahal belanja..


Rabu lepas mereka sambut birthday di Tadika. Bukan main happy lagi semua anak- anak bila tiba sambutan birthday kan...

Adeliya kiri dan Aressa kanan..



Masa tengah berbuka hari pertama tetiba si adik Aressa tanya SA soalan tak leh blah....hehehe...jom tnegok perbualan SA dengan Aressa.

Aressa: Mama...mama....mama banyak duit kan?
Mama: Mana ada mama banyak duit..mana Adik nampak duit mama?
Aressa: Kat bag duit mama tu...
Mama: ooo adik bukak bag mama eh...
Aressa : Eh tak la mama..adik rasa berat aje...
Mama: kenapa tanya mama punya duit ni?
Aressa: Mama tak bagi hadiah adik dengan kakak
Mama: eeee...malu la sikit...mintak hadiah kat mama..
Aressa: mesti la...mama banyak duit kan...

SA memang belum belikan diorang apa- apa hadiah, tak sempat sebab sibuk kerja dan sibuk dengan hal peribadi. Nanti la ada masa nanti boleh pergi beli.

Selamat Hari Lahir buat anak- anak kembar mama, semoga membesar menjadi anak yang berguna untuk kedua ibu bapa dan semua.Kurangkan tantrum sebab dah jadi Kak Long dah....


15 comments:

  1. hepi bestday areesa & adeliya..:)

    ReplyDelete
  2. Happy birthday kembar...
    semoga menjadi anak yang solehah di dunia dan akhirat,,Aminn..

    ReplyDelete
  3. Happy birthday adeliya and aressa!

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah selamat ulangtahun kelahiran si kembar...untung adik nanti ada dua kakak bantu ibu jaga adik ya sayang...

    ReplyDelete
  5. happy birthday kembar. comel je kek tu hehe.

    ReplyDelete
  6. HEPI BUFDAY TWIN... SA ada anak kembar yea?

    ReplyDelete
  7. sannah helwah si kembara moga menjadi anak2 yng soleha

    ReplyDelete
  8. Bestnya..mmg mana2 orang, mesti nak anak kembar..rasa sweet je kalau pakai kan dorang baju corak sama..tapi masa kecik la..dah besar, kadang dorang dah taste lain2..

    ReplyDelete
  9. bestnya kembar....dulu selalu teringin nak dpt anak kembar..happy birthday both of you

    ReplyDelete
  10. Comelnya kembar ni.. Selamat hari jadi ;)

    ReplyDelete
  11. Comelnya kek.. Happy belated birthday areesa & adeliya

    ReplyDelete
  12. selamat hari lahir kembar..semoga membesar menjadi anak solehah

    ReplyDelete
  13. Comeinya twins tu. Happy birthday ye.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah