Tuesday, May 30, 2017

Menu Berbuka Ramadhan Ke 2

Hi korang..

Maafkanlah SA ye..seminggu ni banyak entry up tentang menu Ramadhan je..lepas tu esok- esoknya sure malas dah..hahaha...sebenarnya takde niat riak ke apa...cuma nak berkongsi dengan korang sebab sure ada yang buntu bila fikir nak masak apa waktu berbuka kan..SA biasa masak sekali harung bawak ke sahur. So bila sahur tak yah dah nak masak lagi..Imsak pun pukul 5.30am kan..bangun pukul 4 tu sure kelam kabut...

So buat korang yang tengah buntu nak masak apa boleh la tengok kalau menu kat bawah ni boleh mendatangkan idea untuk korang masak menu berbuka hari ni...tapi ni menu masa Ramadhan ke 2 la...






Semoga menu diatas boleh membantu korang ye...

Banyak masak? Haah Ahad lepas walau adik beradik ada yang dah balik rumah masing- masing, SA berbuka dengan Abah,Mak, Dania dan adik no 4. Kebetulan plak abah pergi memancing pagi tu sampai pukul 2 petang. Lama betul dia memancing sekali balik bawak seguni ikan keli. Alhamdulillah rezeki. Rezeki sempena birthday dia...So buat apa ikan seguni tu?Mana yang hidup tu masukkan dalam kolam khas abah dah buat untuk bela. Senang bila ada yang nak..sauk je..selebihnya siang dan masak. Pas tu bagi adik sikit dan simpan separuh...semalam dengarnya abah pi jugak memancing, tak tanya plak masa call tadi banyak ke dapat..kalau banyak next balik boleh salai..sedap kan?


17 comments:

  1. sedapnya ikan keli goreng tapi kangkung goreng belacan is bae!!!!!

    ReplyDelete
  2. rasa nak berjiran dengan SA je..hahaha..rajinnya memasak kan
    Jom join segmen mudah di blog kisahsidairy.
    Boleh klik sini ~ Segmen : Bloglist kisahsidairy.com June 2017~

    ReplyDelete
  3. menu ikan keli tu aduhai terliur....belum masak lg ikan keli hehe

    ReplyDelete
  4. Dugaan sungguh buka blog ni. Semua makanan favorite pulak tu. Berkeroncong perut tetiba ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu da kata jgn singgah blog kak SA waktu siang..hahahahaha

      Delete
  5. aduh kak... sedap2nya.... akak dh boleh bukak restoren nih...
    mcm2 makanan akak msk...

    ReplyDelete
  6. huhu....terbuka pulak blog sa ni...semua best best ni

    ReplyDelete
  7. sambal udang galah tuh yang tak tahan tuh huahauahuahaua

    ReplyDelete
  8. Allahuakbar sedapnye menu kak sue ni.. Semua sedap..

    ReplyDelete
  9. Ya ampun sedapnya.. Rasanya macam lama lagi berbuka ni :D

    ReplyDelete
  10. sedapnya ikan keli..nyum.memang terliur tengok. bila adik-beradik ramai balik memang seronok nak masak banyak

    ReplyDelete
  11. telan air liur nengok time ni...sabar separuh dari iman..hehe

    ReplyDelete
  12. Alamak.. tertengok pula.. Sabar.. sabar.. udang tu mengancam sungguh.. hehehe

    ReplyDelete
  13. ikan keli..peberet ana dara saya ni..dapnyaa

    ReplyDelete
  14. Aii sedapnya. Tapi memang sungguh kalo tak da idea nak masak apa, bukak blog akak je hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah