Wednesday, May 3, 2017

Deluxe Nail Clipper With Magnifier Lunavie Mudahkan Proses Potong Kuku Bayi

Hi korang...

Bila ada anak kecil macam-macam kena jaga kan..selain kesihatan dan tumbesaran anak..bahagian kuku adalah amat penting..kuku panjang takut berhadapan dengan masalah kecederaan muka..baby memabg tak tau apa yang boleh dan apa yang tak boleh kan..maklumlah mereka kecil lagi..sebab tu kalau kita perasan baby baru lahir sentiasa dipakaikan dengan sarung tangan baby. Memotong kuku baby bukan perkara yang mudah ye..kalau tak berhati-hati mungkin akan terlebih potong dan mendatangkan kecederaan sebab bukan semua ibu faham bagaimana cara memotong kuku bayi dengan cara yang betul. Proses memotong kuku bayi sangat berbeza dengan proses memotong kuku orang dewasa. 


Lunavie Nail Clipper With Magnifier sememangnya dicipta khas untuk memotong kuku baby dengan selamat


Cakkk....hi aunty semua..jom tengok Taufiq potong kuku jom...


Make sure bayi anda tidur dengan lena sekiranya ingin memotong kuku..ini untuk mengelakkan dari pergerakkan yang lasak dan mengelakkan dari kecederaan. Gambar diatas hanya untuk action sahaja..bila Taufiq dah tidur baru boleh potong kuku dia dengan mudah..





Tips memotong kuku bayi
  1. Jangan sesekali memotong kuku bayi menggunakan gunting atau pemotong kuku orang dewasa
  2. Pastikan pemotong kuku khas untuk bayi berada dalam keadaan bersih
  3. Sebaiknya proses memotong kuku bayi dilakukan sesudah mandi atau pastikan bayi telah lena tidur
  4. Haluskan hujung kuku dnegan kikir kuku jika perlu
  5. Bagi yang beragama islam lebih baik memotong kuku bayi mengikut sunnah
  6. Letih diri anda memotong kuku bayi pada hari Isnin, Khamis atau Jumaat supaya fadilatnya bermula sejak bayi kecil
  7. Jika dengan tidak sengaja terpotong atau terkena kulit bayi semasa memotong, tekan perlahan bahagian tersebut dengan tisu atau kain kasa. Letak ubat jika perlu
  8. Gunakan pemotong kuku yang sesuai dengan bayi dan semestinya LUNAVIE DELUXE NAIL CLIPPER WITH MAGNIFIER

Kenapa perlu memilih Lunavie Deluxe Nail Clipper With Magnifier?

Satu-satunya pemotong kuku yang selamat kerana turut disediakan kanta pembesar untuk memudahkan Ibu memotong kuku bayi. Bentuk pemotong kuku yang kecil dan mempunyai pemegang silicone yang selamat dan mengelakkan dari masalah licin. Bentuk yang comel sesuai disimpan dalam tas tangan dan boleh dibawa kemana sahaja.

Info lanjut boleh layari :
www.lunavie.com/baby-essential/baby-care/deluxe-nail-clipper-w-magnifie


8 comments:

  1. teringat dulu dulu tengok mak sedara potong kuku sepupu kemain susah haha skrg dah senang dah ada produk deluxe ni

    ReplyDelete
  2. Mudahnya.. lepas ni tak risaula dan takot nak potong kuku baby. Nampak yg no lebih safety berbanding yg lain

    ReplyDelete
  3. mudah gak sebab ada magnifier tu

    ReplyDelete
  4. senangnya dh ada deluxe nail clipper ni. boleh lah nk cr nanti.

    ana kalau bab potong kuku syafi serah pada suami je sebab dia lagi cermat.

    ReplyDelete
  5. Cikla Kdg2 kalau potong kuku zara mmg kena hati 2. Takut terketip isi. Bagus jugak produk ni. Nnti nk beli lah.

    ReplyDelete
  6. Senang ada pemotong kuku macam nie kan, rasa lebih selamat nak potong kuku yang kecil comel tu.. ehehe..

    ReplyDelete
  7. hahaha.. senangnya.. jari yang comel boleh nampak lebih besar..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah