Saturday, May 27, 2017

Berkumpul Adik Beradik Sehari Sebelum Ramadhan

Hi korang...
Assalammualaikum..alhamdulillah hari ni kita dah menyambut hari pertama Ramadhan..Macam mana Ramadhan korang? Ada yang tak bangun sahur ke?
SA alhamdulillah semua berjalan lancar..anak-anak yang dh umur 7 tahun memang berpuasa..SA sendiri puasa..cuma mak je la sebab mak uzur...doktor memang nasihatkan mak untuk tak berpuasa sebab mak kena Insulin 3 kali sehari..lepas insulin mak memang wajib makan...mulanya mak memang sedih..tp bila semua anak-anak dah nasihatkan memang mak terima hakikat dia tak leh puasa..kesian mak..
So semalam SA balik sampai Seremban dalam pukul 7 malam..mak dah siap masak dh..kenapa lambat sangat SA sampai? SA lambat dpt train sbb org ramai giler...

Jom tengok gambar


Rebdang daging kerbau campur daun puding..pedas giler


Rendang ayam campur daun maman..


Sup gearbox atau sup tunjang


Riuh rumah dengan diorang bertiga ni...

Seronok berkumpul..riuh rendah rumah..semua adik beradik balik..memang macam ni SA sekeluarga..tahun ni baru nak berpuasa dengan lengkap. Korang sure ingat tahun lepas SA puasa kat hospital..sambung beraya pun kat hospital..so jangan kecam SA ye kalau tahun ni SA agak melampau beraya...balas dendam betul..tp takde la sampai membazir kan..tahun ni plan nak masak je x nak pi bazaar ramadhan..kalau pergi pun maybe beli kuih je la..hehehe...

So korang...dah plan ke nak masak apa berbuka nanti? SA layan Kari kambing la berbuka nanti...


13 comments:

  1. best kan berkumpul ramai2, jm belum bersempatan...

    ReplyDelete
  2. Untung dpt blk kg dan makan bersama. Memang best kan kak. Ana buka masak lemak ketam hari ni.

    ReplyDelete
  3. Sedap eh rondang tu...terliur den,pucuk puding tu yg sodap...slmt berposo SA...

    ReplyDelete
  4. bestnya dapat berkumpul semua. sha cadang petang ni nak melawat bazar je hehe

    ReplyDelete
  5. Rendang ayam maman tu.. tak sabar nak balik kampung makan eh.. dapnye....

    ReplyDelete
  6. bestkan berbuka beramai-mramai..:)

    ReplyDelete
  7. Semoga kak Riz dapat beraya dengan tenang tahun ni :)

    ReplyDelete
  8. Seronok kalau dapat kumpul ramai-ramai macam nie kan SA.. 😊

    ReplyDelete
  9. Bestnya bila dapat berkumpul dengan adik beradik kan;)

    ReplyDelete
  10. rendang ayam daun maman..dah lama tak makan yang tu. Bestkan dapat berkumpul adik beradik...kak zi tunggu raya nanti boleh boleh jumpa.

    ReplyDelete
  11. Seronoknya berkumpul ramai-ramai.. Sha teringin nak rasa lauk yang ada daun maman nie.. katanya sedap..

    ReplyDelete
  12. Seronoknya berkumpul adik beradik. Pss ghondang maman memang sodap aii teringat ingat pulak hehe

    ReplyDelete
  13. sama kak !! sehari sebelum puasa saya pun mesti berkumpul dengan adik bradik..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah