Wednesday, May 3, 2017

Sandwich Ikan Sardin Dalam Minyak Zaitun & Cili

Hi korang...
Hari ni SA nak up resepi ke dua menggunakan  Sandwich Ikan Sardin Dalam Minyak Zaitun dan Cili. Biasa kita guna sardin dalam sos tomato kan..sekarang dah ada versi dalam minyak zaitun atau nama glamer olive oil..resepi kali ni senang giler..x perlu nak tumis pun...alaa..x kan la korang x pernah buat sandwich sardin kan...resepi pling senang..budak darjah 2 pun expert buat dh..


Sardin yang dah siap di hancurkan dan ditambah bahan2 lain..nampak cili api bersepah tu?


Tadaaa..dah siap dh...

RESEPI
4 keping roti gardenia
1 ulas bawang merah kecil - potong dadu halus2
3 biji cili api -hiris halus
1 biji limau kasturi
Timun/salad/tomato sebagai hiasan- SA guna tomato je
Sedikit mentega- sapu pada roti

Cara- cara
Lenyek sardin sampai hancur dan campurkan semua bahan..gaul bagi mesra..
Sapu roti dengan mentega, letak sardin dan hirisan tomato
Lapiskan roti dan potong 

Sedia di hidang...

Senang kan?

Selamat mencuba


23 comments:

  1. sodapnya SA..... trs rsa lapo nk mkn sandwish lak heheheh

    ReplyDelete
  2. Dulu sandwich sardin ni la menu utama setiap kali ada perkhemahan di sekolah..hihi..

    ReplyDelete
  3. menu ni slalu org buat utk potluck, picnik,breakfast...mudah disediakan

    ReplyDelete
  4. masa pi berkelah selalu buat sandwich sardin .. muka yang kena buat semua tu, muka teman la.. sebab teman yang selalu cadangkan.. ceh.. hahahaha.. sedapnya teman nengok gambo.. nak sikittt

    ReplyDelete
  5. Lapar sebab tk brekfast lagik.nak skettt kak!

    ReplyDelete
  6. sedapnya SA !! Lama dah tak makan sandwith sardin ni

    ReplyDelete
  7. Sedapnya.. nak buat juga lah nanti

    ReplyDelete
  8. Sadin nih lejen jadi buat sandwich heeee... boleh makan tak kira masa... ;)

    ReplyDelete
  9. sedap ni SA.. kalau dpt mkn petang2 mcm ni mmg best...

    ReplyDelete
  10. simple je caranya. semua orang boleh buat. sedappp

    ReplyDelete
  11. sedapnyaa kak. cuma bab cili api mcm seram sikit.hahaha

    ReplyDelete
  12. Salam..
    senang je ni kan..
    simple + sedap..hehe

    ReplyDelete
  13. Boleh juga buat Asian Tropical Sandwich... sedap sangat..

    ReplyDelete
  14. nyum nyum. mudah dan sedap. lagi2 ada cili tu. pembangit selera org kata.

    ReplyDelete
  15. Sedapnya... Teringin pulak bila tgk sandwich Kak SA ni...

    ReplyDelete
  16. sedapnya.. tak pernah cuba lagi sardin dengan minyak zaitun

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah