Thursday, July 18, 2019

Budaya Jaga Tepi Kain Orang Di Media Sosial Makin Menular...


Hi korang...

Saje  nak share dan simpan dalam blog ni...as usual la ada yang DM SA kat ig...ikutkan nak tayang jer sapa orang yang DM ni...tapi korang tau kan SA ni jenis macam mana..selalu biar je orang buat SA..adakala kalau SA dah tak tahan sangat SA jawab jer..tapi hari ni ntah kenapa malas nak jawab..SA skodeng orang yang tanya tu dan terus blocked...senyum sinis jer SA..hahaha...SA dah blocked SA up kat FB..terasa nak share walau ikutkan SA boleh jer abaikan...tapi ntah la terasa nak baca apa komen kawan- kawan FB plak...
Ramai yang marah rupanya dengan pertanyaan ni...memang la..SA sendiri pun rasa marah..tapi dah memang set dah tak nak stress- stress hari ni...maybe dia tanya lepas dia baca entry SA semalam tentang Bagaimana Jadi Ibu Tunggal Berjaya. Maybe dari situ yang buat dia tanya soalan tu tanpa berfikir samada hati SA akan tersentuh atau tak. Entah la..bab jodoh ni kan rahsia allah. SA tak kenal dia secara rapat dan tak pernah kepochi kat media sosial dia...sesekali like la apa yang dia pos tu..tapi just tak sangka la..soalan tu keluar..Kalau dia kat tempat SA dan orang tujukan soalan macam tu agaknya apa perasaan dia. 
Kenapa SA blocked dia di Media sosial sedangkan dia bleh baca blog SA...SA x nak negative vibes dalam hidup SA..dari SA makan hati baca apa yang dia cakap baik SA buat keputusan untuk tidak ambil tau...takpe la...benda dah lepas...elok kita buang dari kita simpan jangan sampai jadi racun dalam kehidupan kan..buat dia yang bertanya pagi tadi..sebelum bertanya kena la fikir dulu pertanyaan awak tu mengundang rasa terluka tak di hati orang...adab kena jaga walau kita tak pernah kenal antara satu sama lain..SA maafkan awak..semoga awak terus hidup bahagia hingga ke jannah...

10 comments:

  1. Siapa dia untuk berkata begitu.. Makin dasyat orang sekarang.. huhuhu..
    Bagus pun akak blog.. Kena sekat aura negatif ini dari mengganggu..

    ReplyDelete
  2. HUhuhu memang Kak SA. sekarang ni pantang sikit mulalah semua nak viral gitu

    ReplyDelete
  3. Tak tahulah nak cakap macam mana, SA. Ada masanya kita perlu jaga tepi kain orang tapi untuk isu-isu tertentu/sensitif, lebih baik kalau kita tak menyibuk. Tapi ramai yang bertindak sebaliknya. Semoga SA terus tabah dalam menghadapi segala dugaan yang datang.

    ReplyDelete
  4. makcik baawang dah menular.. ignore je kak jgn terasa hati ye

    ReplyDelete
  5. Macam-macam ya SA.. sabar ya..

    ReplyDelete
  6. susah bila ada org macam ni ...dalam hidup ni kita kisahkan hal sendiri je sudah jgn sibuk hal org lain ...sabooo jela

    ReplyDelete
  7. Aish...macam macam orang sekarang. Personal life orang pun dia nak sibuk2

    ReplyDelete
  8. susah plak hati dia...haih...bawang di mana-mana...

    ReplyDelete
  9. hmmmm org gini x rasa bersalah ke ekk bila berkata gitu?
    adakah dia x rasa menyibuk hal org kah?
    adakah dia x tahu bhw certain things boleh buat org terasa hati?
    aduhai...
    sabar jer la, SA. blocked!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah