Monday, July 22, 2019

Akhirnyaa....Dapat Jugak Makan Durian Sedap ..

Hi korang...

Yeay..happy betul SA dapat makan buah durian yang sedap dan dan baru gugur..semalam SA balik kampung sebab nak pergi urut. Belikat SA sakit tiba-tiba sampai tak boleh bernafas..Jumaat malam tu SA paksa abah SA hantar Sa pi klinik..memang dapat surat dari doktor refer specialist untuk buat scope. Abah SA x bagi buat..tapi tgok la nanti condition macam mana. Ni dah ok plak lepas makan ubat mahal..sebiji ubat tu RM8, SA dapat stok untuk 7 hari...so far dah makan 2 hari dan SA dah ok dari asid refluks akibat gerd. Dah urut pun dah rasa ok cuma masih ada sengal- sengal sakit akibat urutan tu kan..lepas urut tu balik rumah Mak Lang kejap...kan musim buah....sekali ada durian u olls...durian baru gugur plak tu Pak Lang dapat dari dusun orang kampung...hilang segala sakit badan..selamba makan 4 biji...hahahaha....puas hati dapat makan...bukan apa geram tertipu minggu lepas masih tak hilang lagi...hahaha...kali ni dapat makan...memang sedap betul la...


Sebiji ni memang betul- betul baru jatuh...kuning isi dia..sedappppp


Nikmat apa yang perlu didustakan lagi kan...


So creamy...


bagai terasa kesedapannya lagi waktu type entri ni


Langsat dah mula masak...minggu ni baru masak betul ni...


Manggis pun dah start masak dah...



Pulasan belum masak betul lagi...


Rambutan memang keliling rumah masak dah


Antara durian kampung yang sedap


Yang ni isi putih tapi tetap sedap...


Sedapnyaaaa


Pose dulu sebelum makan


Bukan main kan...

Disebabkan makan durian tu badan jadi panas...hahaha...tak tentu arah jadinya...giler...sekali 4 biji makan ngan diorang...but memang banyak la SA makan...berpeluh- peluh dibuatnya...memang SA makan betul- betul balas dendam kena tipu minggu lepas kan...ni dah penghujung musim kan...kalau ada buah durian pun sure dah makin mahal...SA ada kirim durian tempoyak kat maklang..Nak RM50 sebab ada orang kampung jual isinya sahaja..orang tu x larat nak bawak sebab berat, so dia dah siap- siap keluarkan isi...berbaloi la kan...RM50...SA tak kisah bab harga asalkan mak SA dapat tempoyak baru..tempoyak tahun lepas pun tak habis lagi tapi tempoyak baru tetap nak buat. Tempoyak kalau dalam family SA sangat- sangat berharga tau....boleh simpan lama kan...

Apapun SA puas hati dapat makan durian....



14 comments:

  1. memang puas makan durian tu kak. terbalas dendam semua kan. lepas tu bersedia lah panas badan. hehe

    ReplyDelete
  2. sedappp...mmg x sedar diri kalo amkan durian ni :-)

    ReplyDelete
  3. Adeh... Syoknye la Kak SA ni.. Makan durian baru gugur lak tu

    ReplyDelete
  4. memang raja buah rugi kalau tak makan. Miza pun sabtu lepas sampai demam makan durian banyak hehe

    ReplyDelete
  5. durian baru gugur memang sedap..tidak dinafikan lagi..btl2 kg ni..macam2 buah-buahan ada..:)

    ReplyDelete
  6. Sedapnya, Kak SA dapat makan durian. Saya belum berpeluang lagi nak makan durian di kampung tahun ni sebab cuti semester lambat lagi.

    ReplyDelete
  7. Belom sempat makan durian lagi. Sampai bila la musin durian ni ye.

    ReplyDelete
  8. Amboi, tak padan sakit sekali balun 4 biji, hahahaha.

    Semoga diberi kesembuhan ya SA

    ReplyDelete
  9. aduhai sedapnya SA, lagi2 yg baru lps luruh dr pokok... mcm3 buah dpt puas hati betul lah

    ReplyDelete
  10. manggis ...
    pulasan ...
    terbaik lah sessi makan2 SA ni.
    semlm ingat kan nak pekena lagi durian musang queen.
    tak jadik. aida masih batuk2 teruk.

    ReplyDelete
  11. dapnya tengok durian SA makan tu..amboi sampai 4 biji SA belasah..haha..balas dendam betul tu...

    ReplyDelete
  12. dapnya tengok durian SA makan tu..amboi sampai 4 biji SA belasah..haha..balas dendam betul tu...

    ReplyDelete
  13. tengah musim haruslah kita makan puas-puas Kan! nanti dah tak ada musim terkenang-kenang he he he

    ReplyDelete
  14. Aduhhh sedapnyaaa..alhamdulillah rezeki berbakti pada tanah...semalam pun baru lepas makan durian housemate kita bawak balik dari kampung..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah