Tuesday, July 16, 2019

Mudahnya Mekap Dengan Jolie Shimmer Shine

Buat Apa Susah- Susah Kalau Ada Yang Lebih Mudah?

Hi korang...

Haaaa...SA kan yang korang nampak suka sangat mekap dan nampak senang jer nak mekap kan...hakikat sebenarnya bukan lah semudah yang disangka..pagi- pagi bangun pukul 6 pagi..keletung keletang settle apa yang patut dan 6.40 pagi mula mekap...mulakan dengan pakai pelembap muka, kemudian primer..lepas tu tunggu 5 minit, sapu concealer plak, lepas concealer baru sapu foundation...ambil masa kat situ tau...tapi..haaa...tetapi bila dah jumpa Jolie Shimmer Shine ni..semua yang SA senaraikan tadi dah ada lengkap dalam compact Jolie ni...Masa mekap jadi sangat cepat...korang dap-dap aje kat muka...tak payah dah susah payah...bila ada yang mudah kenapa nak susah kan?Cukup satu compact Jolie ni dalam tas tangan korang...tak payah angkut segala mak nenek mekap dah....


Jolie ni bedak cushion buatan Malaysia dan dah ada dalam pasaran sejak bulan September tahun lepas lagi. Kelainan dan keistimewaan Jolie berbanding yang lain adalah ia disahkan HALAL oleh JAKIM dan ada effect shimmer atau berkilau pada muka korang...terus jadi flawless walau korang pakai nipis je kat muka..kalau rasa berkurang kat muka dap aje lagi...the best part tekstur Jolie Shimmer Shine ni sangat ringan.


SA suka warna dan packaging dia..nampak exclusive dan elegant sangat- sangat...korang tak perlu risau bab harga sebab  harga yang ditawarkan adalah sangat berpatutan dan mampu milik.



Kenapa Jolie Shimmer Shine Cushion Best ???

  1. Mengandungi Vitamin C dan SPF35+ yang mampu melindungi kulit dari Sinar UV dan UVB yang berbahaya.
  2. Mengekalkan kelembapan kulit
  3. Meremajakan kulit, kulit jadi halus dan glowing secara semulajadi
  4. Menutup cela pada kulit wajah dan tona tidak sekata
  5. Lightweight dan tidak berminyak
  6. Mudah dipakai dan dibersihkan ( mesra solat )
  7. Mengurangkan jeragat dan mengecilkan liang pori di wajah dengan penggunaan berterusan
  8. Ada 2 pilihan warna mengikut tona kulit kod CREAM ( NOT180806339K ) CARAMEL  ( NOT180806340K )





So..boleh ke lepas dah pakai Jolie ni nak guna bedak lain? Boleh ajer kalau korang dh biasa guna bedak compact kan..kalau nak guna loose powder pun ok untuk kesan yang lebih dramatik..haaaa..SA kalau rajin semua SA tepek..loose powder pun..kalau malas SA pakai Jolie ni aje..sama je kesannya...tertutup jugak noda- noda di muka.

Kat mana nak beli?

Headquaters : 

Facebook :

Instagram :

Harga biasa :
RM75

SA dah cuba...korang bila lagi?

12 comments:

  1. Senangnya semua dalam satu Jolie...nama pun dekat2 macam nama Julia ehhh hahahah

    ReplyDelete
  2. Sesuailah untuk yang sentiasa sibuk dan nak cepat bersiap. Tak perlu guna banyak-banyak produk.

    ReplyDelete
  3. wahhh.. makin gojes la SA lepas ni.

    Kita pun salah seorg pengguna BB Cushion, tapi suka tukar2, lps ni boleh try Jolie la

    ReplyDelete
  4. Kalau all in one memang senanglaaa nak gunanyaa...

    ReplyDelete
  5. menarik ni ... all in one senang untuk si femalas macam saya ...hihi

    ReplyDelete
  6. Waktu nak bersiap pergi kerja, memang kalau boleh time tu nak cepat je kan kak SA. Bila all-in-one macamni lagi jimat masa. Coverage dia pun boleh tahan juga.

    ReplyDelete
  7. biasa kalo jenis cushion ni, lepas pakai dia, memang helok kejadiannya kalo tekap dengan bedak biasa pulak kannn

    ReplyDelete
  8. Macam best je....memang suka cari produk yang memudahkan macam ni.

    ReplyDelete
  9. lom pernah try pakai jenis cushion cushion ni, nantilah nak cari juga

    ReplyDelete
  10. nk cuba, nk cuba gak..pagi2 rushing nk mekap step by step...ngan ni, senang sikit..foundation merangkap bedak sekali...

    ReplyDelete
  11. nampak mudah dan menyenangkan je bila tengok akak guna..

    ReplyDelete
  12. nampak ia menutup cela di muka.
    floles gitew :)
    aida now baru try loose powder yg baru.
    so far so good.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah