Monday, July 15, 2019

Misi Pencarian Durian GAGAL

Hi korang...

Semalam SA macam biasa keluar rumah pagi- pagi untuk cari durian pulak..Abah teringin nak makan durian so kita layankan abah semalam...meronda la kami anak beranak mencari durian...memang terus shoot ke Kuala Pilah sekali lagi...memang niat nak singgah Pasar Tani Tanjung Ipoh tu nak beli sayur2 kampung...masuk je simpang ke pasar tani tu eh..eh..ternampak ketam viral RM1 ni...suruh abah berhenti cepat -cepat sebab nak tengok...ingatkan ketam tu semua harga RM1..rupa- rupanya yang harga RM1 tu anak- anak ketam kecik- kecik...semua tu bukan dijual RM1 tetapi ikut size...at last SA beli yang harga RM7 seekor sebab agak besar skit...kira mahal gak la..takde la murah seperti yang disangkakan...


Ketam Viral RM1 dari 


Size ni RM7 seekor...beli 5 ekor...

Misi beli durian gagal ke?

Tak gagal...yang gagalnya adalah durian yang SA beli RM140 hanya dapat makan sebiji je..itu je yang sedap dan boleh makan...selebihnya dah masam..padahal masa beli suruh orang tu check dulu tau..so buah yang masam tu kita buat tempoyak aje la...alhamdulillah dapat la mak SA tempoyak baru 2 botol besar....


ni elok tapi pahit yarabbi


Yang ni je ok...


Vlog pencarian durian 14 July 2019

RM140 SA beli dapat dalam 12 biji durian tapi bleh makan sebiji je...memang rugi kat situ sebab tak dapat makan...takpe la takde rezeki..nanti la SA beli lagi..kali ni nak makan kat situ jugak sebab kalau rosak boleh tukar kan...Nampak sangat orang yang jual tu tak jujur kan...takpe la kalau macam tu...at least Abah SA dapat rasa jugak skit...SA plak tak leh makan banyak..takut naik darah tinggi. Dah ada penyakit ni makan semua kena jaga kan....tengok la weekend ni kalau ada rezeki bleh la cari durian lagi...

Baca Juga > http://www.suriaamanda.com/2018/05/berkunjung-ke-pasar-tani-tanjung-ipoh.html

                  > http://www.suriaamanda.com/2015/04/pasar-tani-tanjung-ipoh-kuala-pilah.html

15 comments:

  1. allahu..kecewa rasanya kan boleh mkn sebji je doyan nye.. tp xpe, allah rezekikan boleh buat stok tempoyak :-)

    ReplyDelete
  2. alaaa.....sayangnya tapi dapat buat tempoyak pun best juga.

    ReplyDelete
  3. sayang je akk.....byk tu 12 biji....
    tapi ok sikit la sbb boleh buat tempoyak...

    ReplyDelete
  4. nampak sedap durian yang isi terbaring 2 ketul tu ... :)

    ReplyDelete
  5. aduh..mmg rasa marah camtu, SA..beli 12 biji seratus lebih kuar dari purse..satu je boleh makan..huhu..positif je la kalau gitu..nasib la yg balance tu boleh buat tempoyak...

    ReplyDelete
  6. Aduhai.. sayangnya.. Mahal tu 120 tapi dapat makan sebiji je..

    ReplyDelete
  7. sayangnya..bli mahal2 satu jer blh makn..huhu..nasib boleh buat tempoyak..:)

    ReplyDelete
  8. sama la beli semalam siap rasa lagi tapi ada yang tak masak. Takpe lah, bukan rezeki. Nasib sebiji je macam tu

    ReplyDelete
  9. Geram dengan penjual durian yang ambil kesempatan macam ni.

    ReplyDelete
  10. Allahu.. siannya nak makan tak elok pula, dah la mahal. Nasib boleh buat tempoyak kan, tak apa lah nanti Allah gantikan rezeki yang lebih baik lepas nie ya SA..

    ReplyDelete
  11. Rindunya nak makan durian. Sekarang ni orang sibuk cerita tentang durian je

    ReplyDelete
  12. mak aihh ..rm140 tu. Nasib baik tempat saya ni dekat dengan Batu Kurau, alhamdulillah setakat ni beli buah durian jarang kecewalah ... sini dijual dengan harga RM10 sekilo .. ni paling mahal la ... untuk durian kampung.

    ReplyDelete
  13. Frust sungguh kalau mcm tu kan. Tp ana yg pahit tu ana suka. Sedapnya.

    ReplyDelete
  14. aduh sayangnyaa yang lagi 11 biji tu...sedhehhhh bak kata michael ang

    ReplyDelete
  15. aduhai :(
    sebab tu mr.asben aida x nak beli bwk balik.
    terkena penjual x jujur gini, rugi la kan.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah