Saturday, July 6, 2019

Koleksi Masakan Minggu Lepas Air Tangan Abah

Hi korang..

Lama dh kan SA x share ngan korang gambar masakan kat rumah SA...macam biasa la alasan SA..malas lebih..kadang gambar banyak je..tp malas nak buat entry..last2 update kat ig dapursuria je ..sejak SA kurang sihat memang dh jarang masak..baik kat rumah Seremban mahupun kat rumah sewa ..kadang makan je kat luar sbb sorang kan..balik kerja sekarang pun dah awal..5.30 sharp dh balik dh...so banyak masa untuk makan sebelum balik runah sewa...senang..balik je rumah dh boleh rehat dah..

Jom tengok koleksi masakan kat rumah SA last week...


Ikan tilapia abah pancing...masak sweet sour


Udang masak lemak cili api campur terung


Kari Kambing


Sambal belacan kundang


Sayur sawi goreng


Ikan keli masak lemak Cili Api



Ikan tilapia goreng


Ini bukan menu..ini Aidan yg over makan spaghetti


Itu je lauk-lauk simple yang kebanyakkannya Abah SA yg masakkan..ntah bila SA nak kembali beraksi di dapur suria...doakan kesihatan SA ye ..SA dh rindu nak masak..nak buat video masakan dan dak aktif pi event semula. Tapi tu la..kebanyakkan event tu hari biasa SA bekerja..sebab tu dh x aktif dh...harap lepas ni ada la event yg sesuai dan diluar waktu bekerja...

12 comments:

  1. Bestnya bapak SA pandai masak.
    WP pandai makan aje.

    ReplyDelete
  2. sodapnyaaa πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹ semua makanan tu febret sy. sy ni tau makan ja, masaknya x πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

    ReplyDelete
  3. wahhh semua sedap2.. lapar pulak tengok semua makanan tu..

    ReplyDelete
  4. Bestnya abah akak pandai masak. Sedap sedap semua lauk dia masak

    ReplyDelete
  5. wahh...sedap sedap semuanyaaa

    ReplyDelete
  6. hahahahah terkejut kita tengok menu terakhir tu 🀣🀣🀣

    ReplyDelete
  7. dapnya menu2 abah SA masak tu..orang lama bila beraksi kat dapur, air tangan dorang marvelous...sama la kita, SA..nk attend event..byk hari keja..so tgk je la..klu ada event time weekend, baru joint..

    ReplyDelete
  8. dapnya menu2 abah SA masak tu..orang lama bila beraksi kat dapur, air tangan dorang marvelous...sama la kita, SA..nk attend event..byk hari keja..so tgk je la..klu ada event time weekend, baru joint..

    ReplyDelete
  9. untung la abah pandai masak. sedappp ja nampak

    ReplyDelete
  10. Sedapnya menu, semua buat 🀀🀀

    ReplyDelete
  11. sambal belacan kundang :)
    nikmat nyer kalau dpt merasa sesudu dua...
    kagum dgn masakan abah SA.

    ReplyDelete
  12. Sedap sangatlah tu sampai Aidan makan berselera betul.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah