Thursday, July 4, 2019

Berkelah Di Pantai Telok Kemang Port Dickson

Hi korang....

Lets lupakan apa yang berlaku baru- baru ni...lets move on...biarkan orang tu ngan negative vibes dia...tak rugi pun kan kena keji dan kena caci...So hari ni SA nak bercerita tentang kami pergi berkelah..Ahad tu seawal pagi kami bangun masak bekalan dan gerak ke Teluk Kemang...mulanya rancang nak pergi tempat lain tapi macam malas plak kalau jauh..tak boleh nak mandi laut lama nanti kalau pergi jauh kan...anak- anak dah berzikir teruja..SA pada awalnya malas nak mandi takut kulit gelap..sekali tengok cuaca mendung je kan...haaaa....terjun jugak la melayan anak- anak especially si kecik Tiara yang teruja betul dengan air laut macam abang dia si Opick...nasib baik memang bawak extra baju kat rumah...mandi laut kan leceh skit sebab kena mandi air bersih...kalau tak sure melekit badan...

Meh la tengok gambar....



Pergi awal untuk dapatkan pondok privacy tapi masa tu ada ramai plak orang so pondok penuh..pas tu siap pondok2 tu yang diorang duduk tu orang- orang muda siap mabuk2 lagi..bukan orang melayu la..orang India..pas tu botol arak sana sini...celebrate birthday kot...kami dapat pondok ni tapi kena share la dengan orang lain..takpe kot sekejap je kan...  
 

candid gambar kakak Dania


Tengok Opick tu...bukan main berani lagi dia


Saje SA amik gambar macam ni...hehehe...


Ibu si kembar melayan Aidan


Aidan yang poyo...mula- mula takut...lepas tu dia yang over


Sikecik ni pun sama teruja lebih..


Nampak Opick tu?tak tau takut langsung


SA macam biasa melayan Tiara jadi bibik


Aidan yang macam- macam



Tiara yang teruja...silap x buat video...


Opick yang tak reti penat langsung


Sayang Tiaraaaa.....






Nampak teruja si Tiara tu....geram je kan


Tengok la tu..tak menangis pun..siap gelak gatal jelir lidah lagi..dia hisap air masin tu..


Comel macam ni sape x geram





































Nasib la dapat atuk yang rajin melayan kan...siap atuk sewakan pelampung lagi masa ni..bukan satu tapi sekali 3 pelampung...kami kat sini tak lama mana pun...dapat call Mak Teh SA meninggal dan abah nak pergi Melaka ziarah...so kami pun balik..kebetulan mak nak cuci a.k.a dialysis so kena tunggu mak dialysis dulu...anak- anak pun dah puas mandi dah masa ni...dalam pukul 1 kitorang gerak dah..SA masuk kereta je terus tido...sedar- sedar dah sampai rumah dah masa ni....penat sebenarnya mandi laut ni kan...nasib baik tak pergi selalu...kalau tak..ntah jadi apa la kulit kami semua...memang untung tak panas la masa ni...makanan kami bawak pun semua habis licin makan...ada nasi lemak, nasi goreng, karipap dan macam- macam lagi...nanti kita berkumpul dan berkelah lagi eh..boleh BBQ sekali....


14 comments:

  1. bestnya mandi pantai..dah lama xg pantai ni.Nak kna g jugak ni lps baca entry akak ni..hihi

    ReplyDelete
  2. bestnyerrr..lame x berkhemah,,berkhemah,,berkhemah sama si nopal.ehhhh :p

    ReplyDelete
  3. Seronok sesekali dapat mandi di pantai. Hari tu balik kampung lalu ja kat pantai telok kemang ni.

    ReplyDelete
  4. Seriouslah SA gi PD last week hari Ahad? Hahaha. Syaza pun sama. Kalau nampak, memang Syaza tegur SA. Walaupun SA confirm tak kenal Syaza, tapi takpe. Syaza kenal SA. Selalu baca entri SA :)

    ReplyDelete
  5. seronoknya kak.. yg penting dpt berkumpul ramai2 mmg syok la kan.. lagi plak tempat best mcm teluk kemang ni wahh

    ReplyDelete
  6. Bestnya dapat pergi pantai,dapat berkelah dan berkumpul ramai2 ni..lama dah x pergi PD..rindu nak main pantai

    ReplyDelete
  7. Seronoknya berkelah seisi keluarga

    ReplyDelete
  8. Tarot juga gemar berkelah dan aktiviti yang mendekatkan diri dengan nature. Tarot pernah camping di Blue Lagoon area2 situ jugak

    https://tarotthefool.blogspot.com/2019/07/uvoc-explore-31-pusat-penyu-dan.html

    ReplyDelete
  9. Wah dah lama tak ke pantai mandi manda. Tunggu Aqeel boleh berjalan bila lah tu...
    Air dan budak2 tak boleh dipisahkan.

    ReplyDelete
  10. wah... lama nyer x lepak pantai.
    santai gini.
    releks... memang best ekk :)

    ReplyDelete
  11. Seronok kan sekali sekala berkelah tepi pantai dan mandi laut macam nie..

    ReplyDelete
  12. geram la tgk tiara tu..comelnya...mmg kan SA, mandi laut ni penat benornya..nmpk cam rilex je..tapi penattt..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah