Monday, July 22, 2019

Aktiviti Memasak Lebih Mudah Dengan Electric Cooking Machine

Hi korang...

SA ada beli blender kering kecik dari shopee..sebenarnya blender ni untuk gantikan lesung batu... lesung batu kat rumah sewa takde so SA decided beli blender ni untuk memudahkan aktiviti memasak SA..dh ada blender ni senang la nak masak...x guna lesung batu pun takpe...hasil cili dan bawang pun elok halus dan cantik je.. SA sangat-sangat rekemen kat korang beli blender ni sebab memudahkan..x sampai 5 minit dh siap dah cili dan bawang korang di blender..blade dia pun tajam yarabbi dan korang kena hati-hati... especially masa nak basuh....putus jari kang satu hal plak kan... blender ni bukan untuk blend bawang ngan cili je tau..daging boleh, ayam dan udang pun boleh..nak blend sayur2 pun bleh tau..banyak kegunaannya...hebat kan?


SA pilih warna merah...tapi dapat warna hijau...ermm..takpe la kot


dalam gambar nampak kecik je ..tp bleh tahan gak besar


Dah ada satu ni senang la..


Hasil bawabg dan cili yang dah di blender 
bagus kan?

Kalau korang nak beli bleh search kat shopee tau...harga masa SA beli RM26.80...tapi ada la postage sebab x cukup RM30 kan ..but still murah jugak campur postage ..ada SA nampak jual kat market place RM50 dan lebih gak..So korang apa tunggu lagi...pi beli cepat...

Blender ni tak perlu guna air ye korang...blender kering je...

14 comments:

  1. Senang kan ada benda nie.. Kak Sue pun ada satu dapat hadiah masa pi event..

    ReplyDelete
  2. Baru dok usha tengok blender ni sebab kekadang malas nau nak main tumbuk guna lesung hii .. agak berbaloi jugakk harga tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida beli pun sebab malas jugak nak guna lesung.
      tung tang tung tang tak juga lumat :)
      guna ni, zassss hancur. jimat masa kan...

      Delete
  3. Wahhh... Murahnye.. Best ni. Senang sikit nak buat kerja-kerja dengan ada blender comel ni.

    ReplyDelete
  4. dah ada gak blender ni...kalau masak belado mmg best sangat..tak yah susah2 nak menumbuk lagi hehe

    ReplyDelete
  5. murah jugak harga dia, blend pun cantik!

    ReplyDelete
  6. cantik hasil lepas blend tu kak. berbaloi beli.

    ReplyDelete
  7. Saya guna lesung je selalunya sebab masak dalam kuantiti yang sikit je. Saya kurang mahir nak adjust level air kalau guna blenderšŸ˜…. Sebab tu lagi suka guna lesung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jannah...blender ni x perlu letak air..dia blend kering je..lupa akak nak tulis kat atas tu

      Delete
    2. Oh, senanglah kalau macam tu.

      Delete
  8. aida ada camni, SA.
    lebih kurang lah.
    beli kat cosway dulu kala.
    sgt membantu :)
    best kan...

    ReplyDelete
  9. Bonde pon ada satu memang sangat memudahkan kerja-kerja memasak.. sesuai sangat untuk kite-kite yang bekerja balik kena masak ha ha ha

    ReplyDelete
  10. wah.. memang mencari blender yang macam ni ..

    ReplyDelete
  11. Wah...murah kan...ada dekat luar rm50 blm masuk postage lagi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah