Wednesday, July 10, 2019

Barangan Dari Althea Sempena Birthday SA ke 41 Tahun

Hi korang...

Last month kan SA ada dapat hadiah dari Althea sempena birthday SA kan..sebenarnya SA tak up lagi kat blog sebagai kenangan..Update kat media sosial jer sebelum ni..memang best sangat la perasaan tu bila dapat semua barangan yang SA pilih kat website Althea..semua barangan ni diberi dalam bentuk reward points yang sangat - sangat berbaloi dan jumlahnya adalah RM420. Kesemua sekali...apa lagi...memang seronok la SA shopping sakan kat website Althea..semua barangan kosmetik dan juga barangan penjagaan rambut dan muka..Yang SA order tu bukanlah semuanya untuk SA seorang..tetapi ada  untuk Dania juga...

Jom tengok apa yang SA beli.... 



Eye Palette yang lebih pada earth colour


Baby Meringue Puff


Contour Cleanser


Layer Blurring Primer for Pore Cover


Drawing Eye Brow dan Flawless Creamy Concealer


Innisfree Shampoo Camellia Essential & Green Tea Mint Fresh Shampoo


Roller Quick Eyeliner


Soothing Gel Aloe Vera


Eye palette Colour Deep & BHA Blackhead Blaster


Mask Sheet


Skin Liar Primer


Mascara!!


Kesemua barangan dalam 2 kotak Althea Eid Mubarak Version

Best ke?

Harus la best...bukan selalu dapat hadiah kan..sekali redeem harga RM420 plak tu...apa lagi memang SA amik masa 2 jam memilih kat website hari tu..lepas tu tertunggu- tunggu barangan ni semua sampai..memang best la dia sampai ngam- ngan sebelum birthday SA 6 June lepas...Kebanyakan barang- barang tu semua memang SA guna dan SA dah jimat untuk stok 3 bulan atau lebih. Macam pencuci muka contour Cleanser tu, Shampoo dan mask sheet, yang lain2 tu barangan mekap memang lama la SA guna...

Adakal SA akan shopping juga di website Althea Angels sebab barangan semua harga berpatutan..bukan la SA redeem free selalu. bila kita dah beli barang kat sini memang akan ada review session dan kat situ dia bagi diskaun percent bila shopping lagi sekali...best kan? Yang penting dan paling best adalah POSTAGE FREE.

Jom la shopping kat Althea!!


15 comments:

  1. Banyaknya akak shopping. Semua nampak best sangat. Ni yg buat rasa nak shopping althea juga ni.

    ReplyDelete
  2. yes, memang banyak tu. I suka Eye Palette earth colour tu.

    ReplyDelete
  3. meriah tu..mcm2 ada...Baby Meringue Puff tu dh mcm cookies

    ReplyDelete
  4. wahhhhh bestnya SA, stok untuk berapa bulan lah tu...

    ReplyDelete
  5. Ya Allah...bestnya....tp sy tak pandai nak mekap + tak rajin
    .hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamaYan, kita sama.
      x pandai mekap. tak rajin :) ha ha ha ha...
      bedak. celak. lipstik. jadik la...
      SA sememangnya pandai menggayakan semua ni. berbaloi!

      Delete
  6. Wah macam-macam barangan.. Geramnya tengok. kalau msauk website Althea ni, ade je yang nak kan.

    ReplyDelete
  7. Bestnya SA. Shopping sakan. Banyak pula tu sampai Rm420. :)

    Untuk Dania pun ada sekali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tu, ruby.
      lumayan kan rm420.
      harga dgn brg, memang sgt berbaloi la pada pndpt aida :)

      Delete
  8. Tmpt feveret saya jugak utk shopping brg2 beauty.. Best kan kat althea ni.. Memacam ada.. U name it.. Paling penting..free shipping..

    ReplyDelete
  9. Banyaknya SA shopping. Hadiah birthday untuk diri sendirišŸ˜….

    ReplyDelete
  10. bestnyaaaaaaaaa dapat redeem banyak! berbaloi-baloi gilerr ek!

    ReplyDelete
  11. wah...
    meriah la koleksi SA.
    serba lengkap.
    apa yg perlu semua ada :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah