Friday, July 12, 2019

SA Dah Potong Rambut...


Hi korang...

Hari ni SA bz buat travel boss, baru je dapat relax ha...so hari ni SA up citer pasal SA nekad potong rambut selepas setahun berambut panjang hampir mencecah pinggang. Rambut SA jenis cepat panjang, lebat dan tebal...kos menjaga rambut pun naik compare berambut sedikit pendek...so jimat skit shampoo..haha...walau stok shampoo SA banyak lagi tapi tidak menjejaskan niat SA nak potong rambut...SA hanya cuci dan potong...hujung bulan nanti SA nak buat Relaxing. SA x nak rebonding sebab kalau rebonding nampak fake giler rambut...dah macam rambut pelesu plak...

SA memang gunting rambut buat V shape...x suka U shape atau potong straight..x sesuai ngan bentuk muka dan kepala SA. SA baru tau kalau rambut kita kita tu panjang dan lebat ianya berat dan tak elok untuk kesihatan tengkuk..patut la..lama dh SA sakit tengkuk....

Yeahh..kepala dh ringan...rambut dah pendek skit...seronok betul...mulanya nak buat paras  bahu je...tp macam sayang plak...hehehe....hujung bulan nanti kita relaxing....kalau x buat relaxing rambut SA kembang...hehehe ...

12 comments:

  1. Malas nak rambut panjang2. Cukup sampai boleh ikat je

    ReplyDelete
  2. fuhhhh same ler suke pendek je.. panjang rimas.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau rambut panjang sangat susah pula nak jaga. Asalkan selesa cukuplah.

      Delete
  3. pernah duluuuuuu rambut panjang.
    now, setakat boleh ikat dah ok la.
    rambut pendek, rasa nice kan.
    cantik rambut SA. nampak dibela dan dimanja...

    ReplyDelete
  4. dari dlu rmbut pnjg..kalau potong pun still boleh ikat lg

    ReplyDelete
  5. cantik. Senang nak jaga rambut kalau rambut pendek

    ReplyDelete
  6. Kak Sue masa anak dara dan bekerja ja rambut panjang. Bila dah kawin, paling panjang sampai bahu ja, pastu potong sebab rimas plus rambut Kak Sue banyak gugur sekarang. Faktor usia kut SA..

    ReplyDelete
  7. Rambut pendek memang ringan je rasa kepala..

    ReplyDelete
  8. baru tahu effect kesihatan kalau rambut tebal. Tak suka jugak sebab rimas.

    ReplyDelete
  9. haah, kalau rambut panjang sangat, rambut tu berat...barber kita pun selalu cakap camtu dulu2 masa kita rambut panjang sampai pinggang..hahaa..skang asyik nak rambut pendek je...lagi2 cuaca panas camni..haduiii

    ReplyDelete
  10. kalau rambut panjang susah nak jaga lagi2 kalau gugur.. tp kdg lau pendek rambut pun panas juga haha.. sy baru ja potong pendek..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah