Monday, July 8, 2019

Demam Virus Melanda Lagi

Hi korang.....

Hari ni SA baru masuk kerja...MC last Friday..demam virus tak tahu berjangkit dengan siapa..rasanya berjangkit ngan boss ni sebab dia pun tak sihat last week. Bermula dari sakit tekak bawak ke demam yang sakit segala sendi..panas badan tak payah cakap la...memang panas..kejap2 letak tuala basah..tak sampai 10 minit dah kering kain tu...SA memang jenis yang senang betul jangkit demam..kali ni pakej sekali selsema ngan batuk...


Ubat- ubatan yang SA dapat


Anak dara SA nyer kerja ni...snap gambar

So far sekarang dah ok demam ni...cuma batuk skit dan demam je...antibiotik cukup untuk cover sampai esok je...ni badan SA rasa macam terawang- awang sebab kesan ubat..sebenarnya letih tau..letih sebab kita tidur bukan secara normal tetapi tidur atas sebab lalok ubat..tiap kali makan ubat sure lalok dan badan kita jadi tak cergas. Macam mana nak atasi? kena la banyak minum air kosong..air suam..kalau bab makan plak buat masa ni tekak SA takde selera nak makan...tekak pahit..kalau makan pun SA akan makan yang sup- sup je....harap- harap esok lusa ok la badan ni...benda yang SA paling menyampah demam, selsema dan batuk.Tak selesa badan dibuatnya..segala kerja hakiki terus jadi tak ok....

8 comments:

  1. Alahak kak. Moga akak cepat sembuh ye. Kinah pun baru je baik demam sebenarnya. Demam bermusim ni

    ReplyDelete
  2. moga cepat sembuh kak..ubat jgn skip..

    ReplyDelete
  3. Semoga SA cepat sembuh. Kalau demam ni, memang semua kerja tak jalan. Mesti tidur je.

    ReplyDelete
  4. kesiannya viral fever mmg buat badan x larat.. semoga kaka SA cepat sihat dan sentiasa sihat ye

    ReplyDelete
  5. Allahu...moga kembali sembuh seperti sedia kala...kita da lama sangat tak demam yang sampai takleh bangun, moga Allah jauhkan dari demam teruk camtu...memang penat dibuatnya...uhuhuhu

    ReplyDelete
  6. siannya SA..get well soon, SA..Kalau demam ni memang melepek je terbaring..nk makan pun confirm tak ada selera..kalau macam saya, selalu time demam nak makan yang jenis masam-masam je..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah