Wednesday, July 3, 2019

Sesekali Melaram Pergi Wedding Sampai Kena Kecam Dengan Bini Orang...

Hi korang...

Haaa...sesuatu kan tajuk entry hari ni...bukan nak tarik perhatian orang tapi memang nak share baru- baru ni SA kena kecam..itu nanti SA citer di penghujung entry atau pertengahan entry ye..eh..SA pergi wedding tapi takde gambar pengantin dalam entry ni..dan gambar kat media sosial pun dah delete kenapa..takpe la biarlah itu menjadi rahsia dan ada sebabnya..SA menghormati permintaan keluarga so okey la SA turunkan walau komen kat gambar dah banyak giler dah..liked pun dah banyak..haih..macam- macam hal..sesekali nak melawa nak melaram pun jadi masalah kan....so Sabtu lepas SA menghadiri majlis persandingan kazen SA..kazen yang kahwin ni sebelah abah SA...dh kenapa SA melaram dan banyak spam gambar kat FB dan IG..masa tu kebosanan sebab tunggu dah lama sangat...padahal dekat je rumah pengantin perempuan ngan rumah SA..x sampai 5 minitje pun..tapi dh nak pergi berkumpul dengan semua kan...so layan kan aje...

Jom la tengok gambar


Masa ni dalam kereta..tak turun turun pun sebab dalam kawasan masjid..SA x bertudung..kena kecam ngan sedara mara? itu biasa..lali dh..



Ni masa berjalan/ berarak ke rumah pengantin perempuan


Dengan sicantik manis anak dara


One more pose


Kat meja makan..suka ngan napkin ni..


Cendol


Cendawan hitam masak lemak cili api


Pajeri nenas


Daging dendeng


Sambal ayam


Karipap sedap


Meja abah SA..


SA bawah khemah


Abah mengusik kakak sepupu SA


mesti abah dlm hati cakap..apehal mamat ni erk..


SA ngan kakak sepupu


Selfie 


Ngan sepupu yang sebaya ngan  SA


Ngan kakak sepupu lagi sorang


melaram pose sensorang


one more pose



Saje buat video


pose kat keta sape ntah




klik gambar terus ke link

Haa..screen shot kat atas tu la yang buat SA rasa marah sangat masa tu..sorang ppuan ni msg kat fb messenger dan SA mmg noticed dia mmg follower SA kat FB...kisahnya..husband dia guna fb dia dan tengok gambar2 yang SA post kat FB..si husband ni sure la tengok sebab gambar SA naik kat timeline dia..dah tentu dia friend ngan SA kan...si husband compare plak SA ngan dia..minah ni punya la marah ngan SA sampai maki SA kaw-kaw..siap cakap Janda macam SA ni la perosak rumahtangga orang...ya allah..masa baca tu memang mendidih darah...kalau la SA ni jahat sangat..xde nak rosakkan rumahtangga dia..baik cari yang kaya raya kan...nasib la SA ni jenis x nak aibkan orang kat media sosial..SA sekolahkan dia cukup2 bg tau dia sebab apa laki dia suruh dia jadi macam SA..( SA dh skodeng dia nyer FB masa tu..dia jenis berbadan besar dan x mekap langsung)..mesti ada sebab kan..mmg SA sekolahkan dia dan x bagi dia peluang pun balas apa yang SA cakap..lepas dh confirm dia habis baca..terus SA blocked dia...SA doakan agar dia berubah...Amin...

But sampai sekarang SA terasa la caci maki dia pada SA..jahat sangat ke Janda ni?

27 comments:

  1. Dia rasa tercabar tu, hehehehe.

    Tapi serius, bila tngok gbr full cantik sgt SA, tak berkelip orang memandang agaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. SK sebenarnya SA ni secretary...so dh terbiasa melawa dan ikut etika seorang secretary..maybe sebab tu dia x leh terima kot..

      Delete
  2. Adoiii kak sampai mcm tu sekali. Salahkan suami dia bkn kecam akak. Ayat dia tuuu kemain. Salah ke nk promote diri kan. Hehhehe jeles lah tu sbb kak SA bergaya sgt pakai baju ni. Manis tau.

    ReplyDelete
  3. Abaikan jer kak SA org macam tu.. Ada ka kak SA suruh laki dia virw kann..sndiri salah nk marwh org lol

    ReplyDelete
  4. Huhu, mcm ni pun ada .. Masalahnya pompuan tu bukan pasal SA janda or tak janda .. Mmg mentaliti pompuan tu yg ada masalah ... hope the lady get her lesson lepas SA sekolahkan dia..

    ReplyDelete
  5. Pada saya akak takde melaram lebih lebih pun. Basic mekap tu biasala. Lagipun kenduri kawen kan... kalau kenduri arwah memang la taknpatut melaram

    ReplyDelete
  6. Hah..agak dah dia jenis tak melawa..tue pasal asben dia puji SA..tapi puji tu utk request bini dia pandai melawa macam SA gak..tapi dah dia jenis tak boleh ditegur & tak nak terima kesilapan diri sendiri, nak lepaskan marah kat orang lain...eh, hello..ckp kat dia..tak kebulur la laki orang kalau takat keja pun besa2 je...

    ReplyDelete
  7. Abaikan je orang macam tu. Nak cantik bukan setakat jaga penampilan,jaga juga mulut jugak.. at the end malu sendiri..

    ReplyDelete
  8. Amboiii I.. Suka hati dia ja nak mngata org mcm tu.. Dah tau x cantik.. Kenapa nak. Marah org lain.. Berubah la.. Mekap la skit... Gemuk tu diet la... Pompuan gemuk kalau mekap pun lawa apa

    ReplyDelete
  9. macam -macam hal... hehehee

    ReplyDelete
  10. Macam2 kan... Walaupun ko isteri orang kenalah jaga penampilan tu... Malas2 nak bersiap pun sy tetap kenakan fd bedak lipstick..

    ReplyDelete
  11. dana tak paham la SA, org ni pikir kalau janda@ibu tunggal tu mestinya jahat nk goda laki org ke? geram lak rasa, lagi2 pd org yg suka nk salahkan or nk tuduh ibu tunggal mcm2.. dana ramai je kwn ngn ibu tunggal@janda yg gigih kerja utk uruskan family n anak. Tp mmg mentaliti org kita ada yg jenis fikir budak2... bg dana takde lah SA bergaya over sangat, biasa je lainla klau sampai SA pakai baju ketat ngn skirt pendek itu mungkinla, ni sopan je..

    ReplyDelete
  12. Manusia ni kan macam2 peel kan kak. Paling teruk yg cam gini la takleh tgk org lbh dari dia mula la nak sakitkan hati org. Apabenda ntah ngan manusia lagu gini. Bertabahla kak. Doa byk2 kak ..

    ReplyDelete
  13. sy suke baca entry SA...(jahat sangat ke Janda ni?)sy pon single mom for 4 kids...biarkan ape org nk ckp SA yg penting kta dan family kta tahu sape kta...bagi sy cukup...kan semoga SA tabah dlm menghadapi hidup ini....

    ReplyDelete
  14. Alahai.. ada jugak camtu eh. Dengki la tu kak SA lawa lagi dari dia.. Macam-macam perangai manusia hari ni..
    Takpe la.. doa banyak-banyak kak supaya dijauhkan dari manusia camtu lagi.. Moga akak sekeluarga dimurahkan rezeki & bahagia selalu..

    ReplyDelete
  15. sayagnnya delete gambar yang dah di UP yg dah ada like & comments.. nxt time jgn buang SA.. masuk je dalam archive. Hmmm perempuan tu tergugat la tu.. dah tau tergugat, pi follow SA kat media social dah kenapa.. lepas tu takut bila laki compared.

    ReplyDelete
  16. Janda tak dosa kak sa, mengata orang yang berdosa. Sabar ye kak sa #keeppositif

    ReplyDelete
  17. macam2 la zaman sekarang ni..fb kita lantak la nak post apa pun. xsuka sila unfriend ataupun block..huhu

    ReplyDelete
  18. yang benci sangat kat janda tu rasa dia kompiden sangat dia bahagia dan rumahtangga dia kekal sampai ke akhir hayat. dia lupa jodoh maut ajal ape sume tu kuasa Allah. takde sape kawin semata2 nak bergelar janda. Baik x yah kawin kalau camtu. pernah kenal makcik ni benci sangat kat janda sbb laki dia tergila2 kan janda anak 4. pastu kuasa Allah, dpt plak menantu janda. dia marah2 anak dia..tp dia lupa..janda tu kalau x kawin dengan anak bujang dia tu, mereput la anak dia xde sape nak jaga makan minum. benci la spesis2 camtu..nilai orang dr luaran.. sabar jer la sis.. Allah ada..kifarah bila2 masa jer..

    ReplyDelete
  19. alahai akak kesiannya.. tabah ye kak.. diorang sayang akak tu. ujian ni akan buat akak lagi kuat

    ReplyDelete
  20. Kak SA lawa sgt, dia jeles lah tu, hihi. Abaikan ja lah kak.

    ReplyDelete
  21. sabo jer la.
    manusia ni kekadang x boleh nak jangka.
    perkara remeh pun nak ngamuk.
    sedangkan ia boleh settle cara molek, kan.
    hmmmmm x pepasal ada musuh.
    sabo ye...

    ReplyDelete
  22. Sabar ya, SA. Jangan layan sangat orang macam tu. Yang penting kita tahu kita tak buat perkara yang tak baik.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah