Tuesday, July 27, 2010

Scary.....

kawasan perkuburan
lambakkan buah kelapa yang gugur..takde siapa yang sudi nak ambil..

suasananya sunyi....serammm jer..
laluan nak masuk ke rumah kampung
kampung Lisa yang dikelilingi gunung..suasana memang nyaman..
Ni Lisa nak cerita sikit...
sebelum kami bergerak pulang..kebetulan kereta memang x leh naik area umah mak lang sebab hujan dan tanah agak lecak..jadi abah parking kereta betul2 tepi kubur tu..dengan semak samun dan gelap gelita bertemankan lampu suluh..abah perasan ada orang duk lalu lalang depan kereta kami dan kebetulan pulak along pun nampak kelibat orng lalu lalang..along tak ckp apa dan Lisa pun tak tau apa sebab bukan Lisa yang nampak kan..jam masa tu dah pukul 9.30 mlm..dan kalau la time mcm tu kat kampung yang dah kurang orang mustahil ada lagi manusia lalu lalang kan..selepas je kereta gerak dan meninggalkan kawasan perkuburan tu Lisa pelik sebab knp masing2 dia..Dania pulak dah tido..dia biasalah kalau dah dapat aircond...dah keluar jer dari kawasan kampung baru abah bercerita..
abah : korang ada nampak apa2 tak tadi masa kita kat kereta?
mak : nampak apa pulak..
Lisa : ntah..gelap nak nampak apa..
suami Lisa : ntah la abah..xde pun..nape abah nampak apa?
Along :ala..ada orang mundar mandir depan kereta kita tadi..along rasa penagih dadah tak pun jiran2 dekat2 situ..
abah : kalau jiran dah tentu dia tegur
along : mana la nak tau..maybe penagih nak amik apa2 kat keta kita tapi x sempat ke...pasal tu dia mundar mandir
mak : allah..itupun nak takut?
abah : bukan abah takut...tapi yang tadi tu bukannya manusia
along : along mmg perasan sbb dia x pandang kita..dia just mundar mandir jer...biarlah..janji x kacau orang
Lisa: weh..giler la..ni yang buat tak nak balik sabtu nanti..
Suami : kita balik siang la..bukan malam
Along : allah..dia x kacau orang..ntah2 arwah atuk ke uwan ke dok tgok cucu2 dia dan anak diaorang balik...
Lisa: suka hati ko jer kan ckp mcm tu...
abah : betul kot..arwah nak tgok anak cucu dia..dah la..pasal tu jer nak bertekak..
Lisa : takut la..
Along : itupun nak takut...orang leh nampak ni rilex jer..bukan ckp besar..dah dia x kacau..diam jer la...
fuh...kalau korang dalam situasi Lisa mcm mana?takut x?


4 comments:

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah