Friday, July 23, 2010

Scandal Office


Jom kita kupas pasal Scandal di Office pulak..rasanya kat mana2 pun ada scandal2 mcm ni kan..tak kira la lelaki ke perempuan, suami orang,bini orang dan tunang orang mahupun lelaki dan lelaki serta perempuan dan perempuan.. yang hairannya apa pekdah yer diorang ni dapat dari mengadakan scandal2 mcm ni? dan pada pemikiran Lisa yang belum la matang mana pun..selalu nyer kalau xde angin pohon tak goyang kan...sendiri mau ingat la benda tu salah ke tak..kalau ada maksud tersirat pulak untuk apa kan?untuk kepentingan diri sendiri? sampai sanggup gadai maruah diri, suami,isteri dan yang jadi mangsa....ANAK..bila berlaku cerai berai..buka lak semua pekong..kalau dulu masa bercinta banyak manis dari pahit..bila mengadap ke muka pengadilan..tu diaaaaa....terus keluar segala keburukkan padahal masing2 yang cari penyakit..Pada Lisa la scandal2 mcm ni boleh dielakkan kalau masing2 ingat Allah, ingat anak..dan yang penting ingat dosa pahala...apa pendapat u olls?dan Lisa yakin ada jugak yang pernah alami masalah scandal mcm ni..kalau x alami maybe pernah ada kawan2 u olls yang terlibat kan?biasanya u olls bagi nasihat atau pun just biarkan diaorang..lantak la..dah besar kan?contoh terdekat ada la kawan Lisa..dah kahwin tapi masih ada hubungan dengan bekas teman wanita..kalau melayu x per la jugak..ini tak..berlainan bangsa dan yang heran sampai sekarang tak pulak kantoi ngan wife dia....tak tau la apa yang dia cari dalam hidup sedangkan allah dah kurniakan dia seorang isteri yang baik, sopan dan pandai jaga rumahtangga..bila tanya dia just jawab..bini memang bini la..scandal buat hiburan jer....kalau ada 10 orang lelaki mcm ni..rasanya institusi kekeluargaan memang pincang....

6 comments:

  1. jaga hati n diri maseng...
    ingat balik segala janji...
    ;)

    ReplyDelete
  2. Bukan Pincang Hancur Lebur :P

    New Entry Prof-Hariz
    Ahhh!! Seksanya Gadis Banyak Air

    ReplyDelete
  3. ofis akak byk skandal! huhu..

    ReplyDelete
  4. betoi2... tepok sebelah tangan tak berbunyi!

    ReplyDelete
  5. dah selalu dengar.kawan akak ada sorang tu, dia kayu tiga, ngan kawan akak satu opis.laki dia dah ceraikan dia.perkara biasa tu.

    ReplyDelete
  6. isk..simpangkan lah malaikat 44!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah