Tuesday, July 27, 2010

Ronda2 Keliling Kampung (Random photo)

Rumah mak lang di kelilingi gunung..kalau waktu pagi..pukul 8 pun berkabus lagi
pokok yang besar berlatarbelakangkan gunung tu..pokok petai..nampak tak buah dia terjuntai..

Ni rumah mak lang..besar..dah siap tingal nak touch up jer lagi...
perigi pam..pernah tak jumpa pam air mcm ni?seksa tau nak pam..masih lagi berfungsi..
antara rumah kampung yang dah jadi rumah tinggal..ada yang owner rumah dah meninggal dunia...
warong makan..yang pengunjungnya hanya orang2 lama..veteran..
pengangkutan utama penduduk kampung ni..
cantik kan rumah ni..sayang..takde penghuni..
satu2nya kedai runcit yang hidup segan mati tak mau..baju oren mak Lisa dan depan tu mak lang..Lisa tak ikut time jenjalan ni..masa ni tgh pening dan muntah2..makan durian terlebih...hahaha...makan macam esok lusa tak jumpa durian dah...


4 comments:

  1. kat mana ni lisa.. cantik kan.. hijau jer...

    ReplyDelete
  2. shu
    ni kat kampung Lisa Kuala Pilah NS..memang cantik tapi x banyak orang tinggal dah..kalau waktu pagi suasana lagi best..sejuk sebab keliling ada gunung...

    ReplyDelete
  3. mane tahu umah cantek tue xder pengguni???
    hahahaha...
    ;)

    ReplyDelete
  4. ceroi
    - hah..tu nak menakutkan orang la tu..pada mata Lisa xde penghuni..kalau disebaliknya...cabuttttt..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah