Wednesday, July 21, 2010

Kami dah dapat Kunci....

tiles dalam bilik air
tingkap dapur
pintu utama dan tingkap..takde sliding door
x senonoh la gambar ni..jadi model jamban lak
minah2 yang teruja..
tumpang sekaki
pandangan hadapan
hi..ni la rumah family Lisa
cantik tak?


Ha....ini berita gembira yang Lisa nak kongsi bersama..Sabtu lepas Abah Lisa pi amik kunci rumah baru ...rumah yang Kak Long belikan utk family kami...actually hadiah kepada mak dan abah Lisa...terpancar kegembiraan di wajah mak dan abah..happy Lisa tengok tapi sayang Along tak dapat join sebab ikut program tadika Dania.Kalu dia ada mesti dia bangga...tapi takper..Ahad ari tu dia join sekali pergi check rumah tu...mana yang rosak or retak or perlu dibaiki..sebelum duduk kena komplen..kalau dah lepas masuk umah diorang tak layan dah...majoriti kawasan ni..kawasan bumiputera..ramai lak orang kampung mak Lisa yang beli umah kat sini..ha..elok la..senang kenduri kendara nanti...tapi yang x best sebab Lisa x duduk sini dengan mak abah Lisa...Lisa duk umah mertua..tapi xper...Lisa leh selalu balik sini time weekend.sekarang along,ateh ngan mak sibuk nak carik langsir..pas tu nak pasang gril,pasang lampu dan kipas..yang lain2 semua dah ok..ingat memang nak pindah awal..tapi bila dah bincang2..rupanya x leh jugak..sebabnya....puteri kesayangan kami tu habis tadika bulan 11 nanti..punya la kemaruk nak pindah sampai terlupa Dania sekolah lagi...sabar jer la...ikutkan kak long emmang nak pindah awal..cuma kena la pasang gril dulu untuk keselamatan dan kena basuh bersih2 serta buat kenduri sebelum masukkan barang kan?


10 comments:

  1. cantiknye umah lisa.... cantik giler... tinginnyer shu nk dok umah camtu...huhuhuhu...

    kalau shu pon x sabar nak pindah....

    ReplyDelete
  2. ish..shu ni..ini bukan umah Lisa la..ni umah family Lisa...Lisa x mampu la beli umah ni....

    ReplyDelete
  3. cantik..kawasan kat mana tu?

    ReplyDelete
  4. bestnyer dapat umah free... bagus dapat anak cam tuh kan. ingat kat ibu bapa.. sejuk perut parent lisa

    ReplyDelete
  5. deqna
    - kat seremban,berdekatan highway Lekas kalau x silap

    Cik Pah
    -alhamdulillah...

    ReplyDelete
  6. wahhh...cantik..bergerak ke Nilai cari langsir nampaknya..
    lisa..mmg wajib ada gril..tingkap tu punyalah luas..jap..kat tingakat atas sambung terus dgn rumah sebelah ke?
    tapi cantik la rumah ni..kaler pun lawa.pindah cepatla..raya rumah baru..best oooo..

    ReplyDelete
  7. weee cantiknye rumah ni ..bertuah nye parents lisa huhuhu

    ReplyDelete
  8. ieda
    -mmg along lisa nak pindah awal..tp anak dara dia tak habis tadika lagi..bulan 12 la kot...

    wanie
    -alhamdullillah...

    ReplyDelete
  9. waaa... cantikk giler! suke akak tengok umah baru keluarga lisaa nie!

    bertuah lisa punyai kakak macam kak long and bertuah jugak parents lisa ade anak cam kak long... pasti lebih murah rezeki dia lepas nie... insyallah... aminnn....

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah