Monday, July 5, 2010

TANGISAN SI BONGSU




Akhirnya si bongsu ni dah selamat melanjutkan pelajaran ke peringkat Ijazah dalam bidang Ekonomi Industri.Lepas jugak hajat dia nak sambung belajar jauh skit dari family tapi seperti biasa la kata mereka2 yang pergi hantar dia Jumaat ari tu...masih lagi menangis mcm budak kecik..umur dah 22 tahun pun dan bukan x biasa duduk jauh dari family..
Mak ckp lepas jer settle daftar dan masuk bilik dia..dah tolong kemas semua bagai..masa tu dah kul 9 pagi...agak2 kul 9.30 diorang semua gerak utk tujuan seterusnya apa lagi shopping..part paling best agaknya mak dah set dalam mind nak pi sana sebab nak shopping jugak..makanya mak sikit pun x nangis tapi yang kelakar adik kami ni yang menangis beria2..samada menangis sebab jauh dari family atau menangis sebab x dapat ikut jenjalan..dia pun baru firstt ime pi sarawak kan...alah..sok2 sure dah pakar segala jalan or selok belok kat sana...wah bagus kan kali ni mak maintain jer..Dulu masa htr angah belajar kat Kelantan..dia nyer menangis tu sampai 2 minggu..risau anak lelaki dia sorang tu makan apa,takut lupa kat dia...siba baik masa tu lum ada henpon2 ni semua....kalau x sure seminit sekali call...
Apa pun tahniah la buat si bongsu..belajar rajin2 dan ingat..keluar dengan segulung ijazah...ingat penat lelah mak abah dan usaha adik beradik nak hantar awak tu belajar jauh2...doa akak kat ko...moga tabah hadapi segala apa pun cubaan..belajar bersungguh2...raya nanti kita jumpa...hahahahahaha

2 comments:

  1. biasa la tu...seminggu ni homesick..pastu happy sesgt...teringat zaman kat uni..bestnyerrrr....

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah