Wednesday, June 8, 2022

Birthday Girl Masak Untuk Lunch Di Hari Lahir


Assalamualaikum...

Hi korang...

Malam tadi SA dah tido awal lepas SA tengok citer Korea kat Netflix. Lepas tu bangun dalam pukul 11 lebih sebab boss msg and call..ya allah...SA bila dah terjaga memang susah nak tido semula...ni dalam tadi tido sampai Pasar Seni..nasib kakak sebelah SA tu gerakkan..kalau tidak..ntah kat mana la SA sampai..then hujan plak tu...jauh sikit SA berjalan nak ke office...sampai office 7.36am, SA sambung tido kejap..ni baru bangun...hahaha....

Masih lagi citer bab birthday....Isnin lepas SA yang ambil alih memasak dari sarapan sampai la untuk makan tengahari...adik SA kemas- kemas rumah yang dah macam tongkang pecah...so SA pun masak la...menu yang simple yang jarang masak kat rumah Seremban..bahannya adik SA dah siap2 keluarkan supaya senang nak masak kan.....

Jom la tengok gambar...



Daging batang pinang goreng kicap


Sup sayur


Ulam pucuk gajus, daun selom dan timun


Ikan pelaling goreng panas2 5 minit sebelum makan tengahari


Sambal belacan


Adik ipar belikan cendol...

Mak Pah makan berselera kat rumah adik ni...tapi bila kat rumah seremban...masing- masing tak selera nak makan..mengada betul tekak katanya...and memang betul pun...balik Seremban semula dia x selera makan...sabar aje la....sebenarnya dia nak makan kat rumah anak- anak lain atau nak makan masakan orang lain masak...macam kami jarang makan kat luar kan...sejak Dania kerja ni kami dah jarang bonding time sama- sama..macam x best la kalau pergi makan- makan Dania plak xde kan....


15 comments:

  1. Bab tido tu...sy pernah tidur dalam bas metro nak gi rumah kakak kat usj...naik kat area puduraya...sedar².. dah sampai puduraya semula. Takde orang kejutkan sya ..

    ReplyDelete
  2. sedapnya air cendol tu..lauk klu mkn panas2 bertambah nasi..:)

    ReplyDelete
  3. kann dania xde cepat2 mak kena buat adik baharu nih., hehehe #gurau2

    ReplyDelete
  4. sebenarnya makan reramai tu yg buat mak pah selera sebab meriah

    ReplyDelete
  5. Sesekali memang teringin makan masakan orang lain kan, Kak SA.

    ReplyDelete
  6. mak kita pun bila makan kat luar boleh habis jer sepinggan, hihi.

    ReplyDelete
  7. Makan ramai-ramai yang buat selera terbuka tu hihiih

    ReplyDelete
  8. Ikan goreng panas² fuh sedapnya.

    ReplyDelete
  9. Semua lauk akak sedap2, adeh jeles nyaa

    ReplyDelete
  10. mujurla akak tu kejutkn kalau tidak entah akak terlajak berhenti kt mana agaknya pagi ni ye hehehhe.. walaupun menu simple tapi nampak sedap nya

    ReplyDelete
  11. jarang masuk sini tak terliur. hahaha. daging atas tu fav!

    ReplyDelete
  12. Daging tu sedap mkn dgn nasi panas panas

    ReplyDelete
  13. Sambal belacan SA memang tak pernah tak menggoda

    ReplyDelete
  14. aura makan kat luar lain...
    aura kat rumah lain kot. layan jelah makpah tu nak buek camno kan.

    arwah mama ammi pun maghin lepas operet bila kat rumah makan sikit je. bila makan kat luar ehhhhh boleh pulak habis semangkuk

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah