Wednesday, June 22, 2022

Check In Ward KPJ Seremban Day 1

Assalamualaikum 

Hi korang...

Semalam SA dh warded, dh check in pukul 3 lebih ke kul 4 lebih...ikutkan lambat lagi nak check in sebab result covid test lambat..rupanya doctor yang push cepat wardedkan SA sebab jangkitan kuman kan...terus admission  staff call SA suruh naik level 2...lepas tu ada examination  oleh staff nurse dan di hantar ke ward..jalan kaki hoke...bayabgkan macam mana mengahnya SA ikut staff admission  tu..malas nak bising sebab SA nak cepat duk bilik....nasib dah Baak barang siap2 dari rumah...

Then bermula la episode SA kena soal.macam- macam. Standard la bila nak masuk ward..macam-macam soal selidik..lepas tu rehat kejap...then pasang branula, amik darah untuk hantar lab dan buat ECG....dh settle kena turun bawah semula buat Xray...



Ward Sri Selasih 


Gelang pulut dakap..


Masa menunggu kat Admission 


Dapat bilik 2 bedded, jiran sebelah india..bilik single xde fully occupied 


Masuk air 4 botol..ni masa botol pertama


Pasang branula memang sakit la...


Ni masa dh malam...


Korang jangan rindu SA ye....


Nasal spray..spray dlm hidung


X perasan air dh abis


Botol ke 2


Nasib baik bawak novel..


Takde yang jaga SA? 
Tak perlu rasanya...kang kesian plak ngan Dania..tapi dia nak datang lepas kerja nanti...hantar barang yg SA ada pesan..

Kat sini boleh melawat cuma 2 session je sehari...tengahari 12.00pm- 1.00pm, petang 6.00pm-7.00pm..

Batuk SA makin teruk...keputusan darah putih SA terlampau tinggi, yg lain2 semua perfect..cuma cholesterol  jahat tu naik sikit je maybe sebab infection ni...Doc akan tambah ubat untuk cepat hilangkan batuk dan gatal- gatal tekak ni...dh check tonsil jugak dan doc decided  x perlu buang...sebab x teruk macam jangkaan..x faham.apa yg x teruk...dah banyak kali tonsil asyik bengkak je...apapun dia doctor..pandai la dia mengkaji keperluan SA kan...harap2 lepas treatment  ni will be ok as usual...rasa macam dh lama sangat x kerja ni....


Rehat ke kat sini?

Rehat tapi x sepenuhnya la...malam x leh tido sebab terlampau sejuk...aircond  centralised...SA dapat tido pun kul 3 pagi...jap lagi nak qada' tido....mengantuk sangat2....dah la asyik ke tandas je sebab drip kan....

Makanan?

Boleh la...hilang gak la lapar..
Tu nanti SA update kemudian ye....see ya next entry....
 


13 comments:

  1. kita kalau dok spital mmg tido nyenyak hahaha... sejuk tu memang sejuk ar tp rasa nya sbb kesan ubat, tu yg rasa cam rileks je tido pun kusyuk heheh

    ReplyDelete
  2. pape pun semoga SA cepat sembuh...! rehat cukup2 k

    ReplyDelete
  3. Semoga kak SA cepat sihat. Banyakkan rehat dan kurangkan berfikir . :)

    ReplyDelete
  4. semoga cepat sembuh...have a good rest key. in sya Allah, kalu ada free MA gi jengah yer

    ReplyDelete
  5. Semoga dipermudahkan segala urusan, Kak SA.

    ReplyDelete
  6. Masanya rehat kak. Sampai betul- betul sembuh.

    ReplyDelete
  7. sama kes kita...dulu pernah gi pakar ent sebab tonsil..banyak kali demam setahun sebab tonsil tu, kadang2 sampai anxiety, takut takleh nafas time tido sebab tekak da tersumbat dengan tonsil bengkak..tapi pakar tetap putuskan tak payah buang...result dia, saya ada resdung..allergy rhinitis..pakai nasal spray tu lah dalam sebulan..

    ReplyDelete
  8. Semoga dimudahkan urusan dan dikurniakan syafakillah

    ReplyDelete
  9. Allahuakbar.. Seram kita... Moga dilindungi Allah dan disembuhkan ye

    ReplyDelete
  10. Semoga cepat-cepat sembuh dan sihat Kak SA...Aamiin

    ReplyDelete
  11. Harap akan berakhirlah segala kesakitan SA yaaa, aamiinn

    ReplyDelete
  12. tonsil. memang buat kita tak sihat.
    syukur la if tak teruk.
    makan ubat ek.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah