Thursday, June 30, 2022

Ayam Bakar Air Fryer Bekal Hari Ini....

Assalamualaikum..

Hi korang...

Hari ni macam yang SA mention pagi tadi...SA bawak bekal jugak pi kerja...dah terbiasa makan pukul 12.30pm ikut waktu makan masa kat hospital...cukup pukul 12 tengahari mula la SA terasa lapar. 

Nak tau tak...untuk bagi SA habiskan semua bekal SA ni apa yang SA buat?

Pagi SA makan sarapan sikit je...bila dah lapar betul baru SA panaskan makanan dan makan pukul 12.30 tengahari...

Walau sarapan sangat penting kan..tapi disebabkan SA nyer tekak masih pahit...makanya itu je cara untuk SA makan...

Balik kerja semalam SA sempat beli ayam bahagian kepak yang dah dimarinate, balik sampai rumah SA bakar jer dalam Air Fryer...senang kerja...bukan SA jer bawak bekal ni...Dania pun sama bawak bekal ayam bakar...



Nasi sesenduk setengah, ulam timun jepun, ayam bakar guna air fryer dan sayur kacang buncis pecah telur..dah panas dalam microwave terus bawak kat tempat dan makan...sambil tengok KDrama


Ni Pak Zain bekalkan..ikan baung seketul...ada balance lauk semalam..dia panaskan dan suruh SA bawak..kalau x nak makan bagi kawan katanya...habis jer SA makan...ikan baung ni sedap..berlemak..
 

Alhamdulillah...berjaya SA habiskan bekal hari ni....

Portion tu sikit je tu...sebab zoom gambar so nampak macam banyak...esok tak bawak bekal rasanya sebab SA half day petang esok..nak kena pi IJN plak....

Alhamdulillah hari ni SA kurang skit batuk...sesekali je batuk datang....syukur SA dikelilingi dengan kawan- kawan yang prihatin...

8 comments:

  1. Uiii....terliur ikan baung masakan Pak Zain tu SA oii

    ReplyDelete
  2. Berselera Mrs. A tengok bekal SA tu

    ReplyDelete
  3. Makan berkhasiat kak, nanti lekas lega. Semoga cepat sihat :)

    ReplyDelete
  4. Semoga bertambah sihat. Air fryer memudahkan. Boleh masak menu tanpa minyak.

    ReplyDelete
  5. Allah… sibuk akhir2 ni tak sempat jengok blog SA, tau2 SA masuk spital. Memang sakit batuk2 kuat ni, mcm nak tercabut anak tekak, dada perit, sampai terkucil2 dibuatnya. Semoga SA cepat sembuh. Mungkin kena buang jugak tonsil tu, apapun terpulang dgn nasihat doktor pakar. Take care SA.

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah...mudah bila ada ayam da marinated ni, tinggal bakar aje..

    ReplyDelete
  7. gi ganu haritu sana sini kedai jual baung..ammi mcm tak pernah rasa pulak ikan baung ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah