Sunday, June 26, 2022

SA Discharged....

Assalamualaikum...

Hi korang ..

Semalam..SA dah discharged, tapi SA rasa macam satu kesilapan bila doctor discharged SA...sebab batuk SA makin teruk berbanding masa dalam ward...bayangkan SA x tido semalaman...puas Dania urut belakang SA sapukan minyak ...masih x ok...langsung sA x tido sebab batuk non stop....padahal SA dh makan ubat dan sebagainya....

Sudahnya pagi ni lepas sarapan...SA siap2 mandi...siap pakai pad sebab SA batuk sampai terkencing2...perut cramp...dan tekanan sendi badan sakit .. seriously SA stress...SA terpaksa makan ubat tido lepas sarapan...dan SA tido sampai pukul 1 tgahari...bangun makan then SA sambung tido lagi...x pernah SA rasa teruk macam ni...

Kisah discharged semalam....maybe doc yakin SA dh ok...memang kurang batuk...paru-paru dah clear....sebab tu poting nama



Tinggal la KPJ yg SA dah huni selama 5 hari dari hari Selasa


Separuh dari barang- barang SA...fruit basket segala dh transfer dlm bag tu


Pemandangan menghadap Palm Mall...dari level ward SA...



Muka sakit SA masa hari Selasa tu,.pucat..x cukup oksigen


SA akan sambung MC....

Doc bagi sampai Selasa ...harap dalam masa 2 hari ni SA akan sembuh seperti sediakala....penat la batuk ni...kuman Microplasma ni akan kekal dalam badan SA untuk jangka masa tertentu...

Doakan SA kuat semangat....maaf masih x dpt nak berkunjung ke rumah korang seperti selalu...SA perlukan masa untuk pulih sepenuhnya...ini pun dah rasa demam semula...macam mana la SA nak kerja Rabu nanti...pening fikir....

17 comments:

  1. Semoga Allah kurniakan kesembuhan kepada SA dan kembali sihat

    ReplyDelete
  2. Banyak kan rest kak. Semoga cepat sihat

    ReplyDelete
  3. Allahuakbar, semoga SA sembuh cepat ya... Kuatkan semangat terus...

    ReplyDelete
  4. Kesiannya, SA. Semoga cepatlah baik batuk tu, memang seksa klu batuk ni.

    ReplyDelete
  5. SA please dapat second opinion dari hospital lain. Maybe sebab dah lama admit doktor rasa SA dah ok tapi sebaliknya

    ReplyDelete
  6. la..siannya SA. kalu x ok, gi refer balik ngan doc..biar betul2 ok..moga SA cepat2 sembuh

    ReplyDelete
  7. Alhamdulilah, semoga SA akan bertambah sihat ye... take care

    ReplyDelete
  8. Semoga segera diberikan kesembuhan, Kak SA.

    ReplyDelete
  9. seksanya bila batuk teruk kak,dana pernah rasa batuk sampai terkencing tu. Kejapnya dia bagi SA cuti sakit kot bagilah seminggu sampai sihat sepenuhnya. Apa pn moga SA sihat seperti sediakala

    ReplyDelete
  10. Allahu.. baru baca blog KakSA dr awl masuk hospital..
    Aini doakan KakSA cepat sembuh seperti biasa..

    ReplyDelete
  11. take care..smoga cpt sembuh sepenuhnya

    ReplyDelete
  12. Semoga SA cepat sihat. Fikir yang baik-baik saja.

    ReplyDelete
  13. Batuk berlarutan ni boleh buat seluruh badan sakit. Akak dah makan ubat. Dah warded. Akak tak cuba berurut satu badan. Semoga batuk akak segera hilang.

    ReplyDelete
  14. Take care ye SA.
    Jangan lupa makan ubat. Jaga makan minum untuk dapatkan tenaga.

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah. Semoga terus sihat macam biasa.

    ReplyDelete
  16. get well soon SA..ofismate saya pun 2 mggu lepas kena warded sebab batuk berpanjangan. alhamdulillah lepas kuar wad, dia dh okey tapi dia tak boleh sejuk sangat, nnti batuk datang balik...udah lah opis kitaorang pulak sejukkk gilerrr..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah