Wednesday, June 15, 2022

Sebab Sardin Cap Ayam..Mahal Skit...

Assalamualaikum...

Hi korang...

Macam ni la nasib kalau bekerja di kota metropolitan kan...harga makanan hari- hari tak konsisten..jenuh macam ni...SA dari kul 12 tengahari duk fikir nak makan apa sampai la pukul 2 petang x tau nak makan apa lagi...nak order ala carte macam selalu tengah banyak order plak dan kena tunggu lama..SA jalan punya jalan...last- last SA order je nasi campur...lauk kebanyakkan dan abis la kan at this time...then amik ayam goreng dan seketul kecik sambal sardin which is SA pun tak tau apesal SA amik sambal sardin tu...dah la tekak tengan pahit...letak skit kuah kari ke apa ntah...then bagi kat akak tu untuk bungkus...harga yang dikenakan RM10.50.

Fuh...macm tu je ha...RM10.50...SA tanya kenapa mahal sangat...nasi setengah je..nasi setengah ke penuh ke tetap harga RM2.50 ye kawan- kawan...ayam RM5, then sardin tu seketul RM3.00 sebab dia guna sardin cap ayam...alahai...macam la SA bleh cam sardin tu sardin cap ayam...kita bleh tau dari rasa sos sardin tu kot kan...erm..malas nak pertikai SA bayar je la...dah itu je rezeki hari ni...tadi kawan- kawan ajak makan kat Yong Tau Foo soup malas nak pergi kan...sudahnya...merasa la makan mahal skit..



 

Nak buat cane...bising pun x guna sebab sekarang memang apa segala benda mahal...ayam mahal...sardin pun mahal...SA macam x percaya dia guna sardin cap ayam sebab rasa lain kan..macam sardin cap biasa- biasa je...Nak bagi kira ni percaya lain kali letak la tin sardin tu sebelah lauk tu kan...hahahaha...takpe la...dah beli..dah makan...tapi tak abis sebab tekak ni takde rasa...tak leh nak buat apa la...ntah bila la nak ok ni.....

Bila cakap kat kawan- kawan harga SA makan hari ni...diorang cakap mahal...ada yang cakap cekik darah....nanti la kalau dah sihat nanti bawak bekal semula la...haha...

14 comments:

  1. Aini pun macam tu.. Dari kul 12 sampai la kul 2 xtau nak makan apa.. Bila fikir nk makan tu mahal. order dgn foodpanda bertambahlah mahal.. end up beli roti kt runcit sebelah dgn air coffee tin.. pastu ptg cari nk mkan apa plak..haha

    ReplyDelete
  2. Mahalnya, tapi klu betul2 guna cap ayam tu, takpe. SA pun kata, rasa lain. Hurmmm. Kita hari ni makan lauk sardin jugak, tapi bawa bekal.

    ReplyDelete
  3. brg mahal giler kan...
    yang meniaga pun pening nak caj..kita pening nak membeli

    ni semua salah najib hahahaha

    ReplyDelete
  4. Yang kat rumah ni pulak, buntu nak fikir masak ape hari² 🤣. Tapi mcm tak fair pulak dia letak harga seketul sardin rm3. Ermmm dah mcm harga setin sardin kecik.

    ReplyDelete
  5. sama ar, jenuh pikir nak makan apa...sekali tadi..plan lain, jadinya lain..x kisah la janji dpt coffee..
    baru plan nak masak sardin gak for dinner... MA pun beli sardin cap ayam brand je, x leh la yg lain2 tu

    ReplyDelete
  6. Adoo.. sardin setin kecik ada 4 ketul pun dah RM4.80 .. aiguu.. sekor tu dia jual rm3. hmm..

    ReplyDelete
  7. sama la, kita klu x tau nak makan apa, memang nasi ngan ayam goreng je menu yang buat selera

    ReplyDelete
  8. Harga makanan sekarang sukar dijangka kekadang sesuker je diberi harga.

    ReplyDelete
  9. hari tu ambil nasi separuh and sambal paru je. rm6.50. orang sebelah ambil yg lebih kurang cuma tambah kuah sesenduk, 13.50. ayooo. sedihnya hidup dalam ekonomi macam ni. semoga kita dimurahkan rezeki.

    ReplyDelete
  10. Memang kena bawa bekal lah untuk lebih jimat kan, Kak SA.

    ReplyDelete
  11. Boleh pergi haji balik hari kalau jual macam ni.

    ReplyDelete
  12. hmmmm sekarang, SA. pepun makanan, mahal.
    nampak mcm tak betul, tapi tu la, peniaga mana nak tau betul ke salah :)
    kita nak, kita byr.
    pasrah...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah