Thursday, June 9, 2022

Bukan Hilang ..Tapi MC

Assalamualaikum...

Hi korang...

Watper tu... 🤣

SA sedang MC hari ni...untuk kali ke 4 SA di landa tonsillitis...again..and again..siap pakej selsema, batuk dan pakej PMS...seksanyaaa.....ni nak menelan x boleh..telan air pun macam nak putus nyawa ..swab test dah 3 kali buat...tetap negative..SA pelik betul sebab kena lagi..padahal SA sangat menjaga pemakanan..ais tak minum...pedas memang kurang dan macam dh x boleh makan pedas...

Kisahnya pagi semalam SA sihat walafiat...keluar makan tengahari SA masih sihat..makan kat Secret Recipe dengan kawan..then balik dari lunch tu la..tetiba SA perit tekak. Bersangka baik SA makan je la fisherman friends. Dalam pukul 2.30 petang tu tetiba rasa seram sejuk...slowly tekak membengkak dan SA demam panas...bersangka baik lagi ingat pasal aircond dan Ventilation opis yang x ok penyebab rasa macam tu...pasang heater dan rasa ok skit...pas tu tanya kawan2 aircond opis ni sejuk sangat ke...SA rasa menggigil sejuk...diorang kata tak..biasa je...pelik kan...

X tunggu lama SA balik on time...terlepas plak train...kena tunggu train lain...bayangkan seksa SA menahan sakit2 badan dan demam panas..badan panas..tp SA rasa sejuk menggigil..sakit mencucuk2 kat tulang..dalam otak memang fikir ni positive covid ni ...Balik Pak Zain amik...terus shoot ke klinik...eh...anak dara SA pun sama jugakkkkkk..demam dan sakit tekak ..pelik ni dua beranak ni demam..terus teringat masa mandi kolam kat rumah adik hari tu SA mandi dalam hujan...tapi hujan x de la lebat..renyai2 je...itu punca kot ..

Sampai sekarang SA masih lagi sakit tekak, masih lagi selsema dan demam dh kurang...sakit-sakit badan masih ada .. sometimes macam mencucuk2 sakitnya...x tau la kenapa ni...swab test negative...

SA tak hilang ye...cuma SA MC je..

Entry hari ni xde gambar...aci tak?



9 comments:

  1. Tak aci...

    Semoga diberi keafiaatan kepada SA, Amiiinnn...

    ReplyDelete
  2. Lain bila tak de gambar. Semoga cepat sembuh kak SA.

    ReplyDelete
  3. bila sakit tiba-tiba dekat opis gitu memang rasa tak keruan kan kak.... moga akak dan dania cepat sihat ya

    ReplyDelete
  4. Hahaha...memang tak aci..
    Semoga Allah kurniakan syafikillah untuk SA dan kembali sihat

    ReplyDelete
  5. semoga SA & Dania..sama2 cepat sembuh key... rest well.

    ReplyDelete
  6. Semoga segera diberikan kesembuhan, Kak SA.

    ReplyDelete
  7. demam sebab perubahan cuaca mungkinnnn, semoga cepat sembuh kak SA!

    ReplyDelete
  8. semoga akak dan dania cepat sihat.. minum air kosong byk2 dan air kelapa kak

    ReplyDelete
  9. Saya dulu kalau kena mmg terus rasa nk pitam... Mlepet ja.. Demam mesti skit lg nk cecah 40 degC... Azab betul... Merangkak mandi air pun pernah sbb x tahan bdan panas sgt2

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah