Monday, June 13, 2022

Lemau, Mengantuk & Cerita Tentang Pengalaman Bersalin

Assalamualaikum...

Masih demam...selera pun xde...tapi tetap kena makan nasi...kalau tak memang lemaha badan kan...air memang banyak minum la...pagi minum latte, tengahari bantai minum air suam banyak- banyak. Jenuh kejap ke tandas..kejap ke tandas..asal ke tandas je muka SA..hahaha...hari ni takde mood nak melawa...takde mood nak buat apa pun sebenarnya...keluar dari opis pun malas...adik ipar datang amik lauk yang mak kirim pun SA lupa..dia call dah sampai je...hahaha...teruk SA hari ni...ekon kuat dalam opis...sesekali batuk gatal tu menyerang...lepas tu selsema...rasa nak marah je sebab x selesa kan...

Kerja takde la banyak sangat...cuma ada board paper nak kena print dan boss masih outstation kat Bahrain




Nasib baik ada colleaguw yang baik hati ni...dia bagi SA ubat selsema Clarinese...pergh.....makan ubat selsema memang la mengantuk kan...walau dah doktor cakap tak mengantuk...kalau SA la namanya.. korang bagi ubat apa pun tetap akan mengantuk...mengelupur SA mengantuk tadi...lepas tu SA ajak diorang borak- borak kebetulan ada staff Solar tu nak bersalin...bersalin anak sulung..pas tu dia tanya pengalaman SA...laaaa...pengalaman apanya setakat keluar sektul Dania tu je ha...tapi sebab bersalin sulung kan so SA bg tau la pengalaman SA yang ciput sangat tu...dari mengidam sampai la bersalinkan Dania...memang itu je la pengalaman yang SA ada...seketul Dania tu baikkkk sangat masa SA mengandungkan dia...x banyak ragam pun...dalam pantang pun tak ada ragam selain lapar nak susu je..susah nak dengar dia menangis...paling senang jaga la walau susah nak bersalinkan dia..SA sakit dalam ward 3 hari sebab induce...masuk labour room pun kul 10 malam..Dania lahir kul 5 pagi lebih kurang...


 

Serabai betul SA hari ni...memang xde mood nak buat apa pun...sebab badan masih lemau kan...penangan ubat...harap- harap esok SA okey la...SA ni walau boss takde...tetap banyak kerja sebab SA tetap dapat arahan kerja dari boss...dah la last week SA MC sampai 2 hari kan...

SA masih mempertimbangkan lagi samada nak operate buang tonsil atau tak...ramai kata jangan..ramai gak kata elok buang..SA tengah mencari second opinion...x leh tahan la..tahun ni je 4 kali termasuk baru2 ni SA kena tonsilitis...selalu tak macam ni...SA la paling susah nak batuk atau sakit tekak...lately ni plak macam senang sangat kena...kalau makan ubat terus elok takpe la jugak...next kalau SA kena lagi, SA nak terus pergi jumpa doctor pakar SA la...mana tau leh check in KPJ.. bertahun dah tak check in...

12 comments:

  1. Semoga SA segera sembuh dan kembali sihat. Take care, ye.

    ReplyDelete
  2. Tak baik2 ek. Agaknya kena berhenti minum latte tu laaaa, hihihi.

    ReplyDelete
  3. semoga cepat sembuh kak SA. Dulu masa Naura demam tonsil doktor ada bagitau kalau setahun dalam 4 kali kena demam tonsil antara solution adalah operate. Risau bila doktor cakap gitu. Adehh. Tapi Alhamdulillah tak de. Cuma kena berhati hati sebab Naura ni tangan jenis cepat nak masuk mulut dan mudah kena tonsil

    ReplyDelete
  4. Harap2 SA segera sembuh dan sihat
    Kalau dapat tonsil tu tak payah bedah
    Cuba usahakan cara lain

    ReplyDelete
  5. Moga cepat sihat SA..
    Sis ni plak tengah hadap anak tengah mabuk ni SA.. semua benda makan dan minum muntah, dah tak tau nak beri makan apa.. ada kt uma ni haa. Maknya pulak takde pengalaman gitu.. so layankan tengokkan je laa dia, siannn

    ReplyDelete
  6. kalau ako, memang suggest buang je tonsil tu.. insyallah badan akan lagi sihat .. dah jarang nak demam2..

    ReplyDelete
  7. tak dapat mc ke kak? kalau dana badan tak sihat kalau tak de mcm rela lagi amik cuti rehat.

    ReplyDelete
  8. Semoga cepat sembuh SA. Pengalaman 3 hari duduk wad tu fuh mencabar sunggguh

    ReplyDelete
  9. semoga cepat pulih dan kembali sihat seperti biasa

    ReplyDelete
  10. sama la kak, saya pun seketul aje anak.. tapi alhamdulillah rezeki. semoga seketul ni la jadi tiket kita ke syurga nanti.. saya pun xtahan kalau makan ubat selsema yg tak mengantuk mmg akan confirm mengantuk jugak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah