Friday, June 3, 2022

Samsung Galaxy A33 5G Hadiah Birthday Untuk Diri Sendiri....

Assalamualaikum...

Hi korang...

Aucakkk.....jenuh hari ni SA pi Samsung NuSentral. Nekad jugak beli HP baru sebab HP SA yang Huawei ni dah rosak teruk..hahaha...ikutkan sayang uii nak tukar..sebab SA suka Huawei ni...tapi fikir balik sampai bila x nak tukar kan...then SA cuma sempat buat urusan beli HP je..blom official tukar semua ke Samsung sebab x cukup masa...walau rehat lama tetap x cukup masa sebab minah tu cakap tadi nak transfer semua dalam 1 1/2 jam...mak oiii...lama giler plak....



Dah lama x guna Samsung...harap xde masalah la ye....


Tadaaaa....SA amik kaler hitam...ye la korang faham je la SA ni jenis clumsy so kena pakai kaler gelap...


SA charge dulu...kang senang kerja

 

Cadangnya kejap lagi balik kerja SA nak terus ke Samsung semula...nak suruh dia transfer all the file dari Huawei ke Samsung..nanti next week set up je ngan IT email company...ye Samsung ni SA guna untuk urusan kerja...kalau personal pun between family je..sekarnag nak beli HP, Adapter dia x bagi sekali ye...Adapter x sama dengan adapter android biasa...cheh..Adapter type C ni je SA nak kena beli RM79.00 blom screen protector lagi tu...HP pun melampau mahal sekarang...

Takpe la..rewarded diri sendiri...ini hadiah SA untuk diri SA sendiri sempena birthday SA yang ke 44 tahun Isnin nanti...hahaha....hadiah beli in advance takut lambat dan  nanti xde masa..HP lama pun dah hidup segan mati x mau...battery cepat drain...ikutkan SA malas nak tukar HP bukan sebab kedekut ke apa...sebab SA malas nak set up all the apps yang melibatkan kerja dan personal...kebanyakkan SA x ingat plak password especially shopee tu...hahaha...pening oiii...dah la dalam Shopee pay tu ada banyak balance lagi duitnya....sabar je la..kena la abihkan kejap lagi....Lazada takpe sebab SA jarang guna dan selalunya set for COD je...hahaha...

Apapun balik kerja jap lagi SA nak settlekan dulu HP ni...giler la screen protector kat Samsung mahal nak mati...cari kat luar la nanti...sedangkan adapter pun RM79..ingat adapter bleh beli asing..ehhh...dapter type C plak....sabo je la...

8 comments:

  1. ammi record semua password kat OneNote (under microsoft).. jadi kalau tukar ke phone apa pun kita boleh guna note yg sama..segala mak nenek resepi, holiday, ammi tulis kat situ. sebab boleh buat labelling, tagging semua. senang

    ReplyDelete
  2. Tidak dapat charger juga ke? Alamak berbeza beli 2 tahun lalu.

    ReplyDelete
  3. Happy birthday in advance KakSA..
    Wahh sama tarikh sempena birthday Yang Di-Pertuan Agong..hehe
    Cantik fon KakSA.. Samsung is my fav phone.. klau beli baru pun akan beli jenama samsung gak..hehe

    P/S: Blog Aini dah ok dah..hehe

    ReplyDelete
  4. sama la. abe kie pun baru beli samsung galaxy A53 5G...mahal nak mampus charger n screen protector pun. tp beli je la. siap setting semua RM2022! Cantik punya rego!

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah rezeki dapat beli hp baru.. makin cun gambar nnt

    ReplyDelete
  6. happy birthday in advance SA. saya pun beli HP tuk birthday last april. yg lama anak dara guna. semua masih ok tapi tu lah sian anak dara dok bersyair cakap pon dia lagging, tu yg beli baru, yg lama bagi dia.

    ReplyDelete
  7. Happy birthday in advance Kak SA.
    Tak sabar nak tengok gambar dari fon baru ni..

    ReplyDelete
  8. spec yang ni ok tak kak? saya pun beli yang baru tahun lepas itu pun asyik hang je

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah