Friday, June 3, 2022

Lunch Di Nyonya Tingkat By Aroma Village NuSentral

Assalamualaikum...

Hi korang...

Semalam lunch kat NuSentral...lambat keluar sudahnya semua tempat makan penuh...merayau la kami sampai tingkat last and nampak ada satu tempat kosong kat Nyonya Tingkat ni...kecik je kedai dia dan makanan ok la...rasanya ada outlet dia kat area lain atau mall lain cumanya SA x pernah la masuk. So kat NuSentral ni rasanya first time SA masuk...

Makan kat sini ok...ala- ala kopitiam...ada laksa, ada curry mee, pan mee dan macam-macam lagi...set lunch dia pun ok la not bad...harga RM16.90 dan SA pilih nasi lemak hijau ngan ayam penyet...cuma tu la..ayam tu overcooked..mintak tukar tak boleh plak...malas nak bising- bising...SA makan jer la...nasib sedap...sambal sedap apa semua sedap.. set lunch datang dengan air percuma iaitu air teh o serai...pun boleh je layan..SA plak jenis makan nasi memang dah lepas 1-2 jam baru minum air...petua untuk x nak perut muncit..hahaha...tapi kalau tercekik ko minum je la air seteguk dua...

Dah jom tengok gambar


Ada gak cendol cumanya SA x rasa nak makan cendol plak


Teh o serai..atau nama comercial dia lemongrass tea


Ni la set nasi lemak kaler hijau...ayam overcooked..marah tau x leh tukar ayam tu...

Nasib dah lambat semalam masa lunch tu...dah pukul 1.30pm...so makan jer la cepat- cepat sebab SA nak masuk kerja balik...flight boss x dapat lagi...Visa x settle lagi...pening oii...macam nak kena postpone jer trip dia kali ni sebab visa x leh dapat on the spot..ye la business visa amik masa 10 hari bekerja. Tak tau la camner arrangement nanti...pening oiii....boss nak terbang sexyteri yang pening...dah la minggu ni cuti sampai Isnin...pening SA fikir macam mana nak bagi settle....

Apapun..selamat bertugas buat semua yang bertugas hari ni...selamat bersarapan...SA dah beli sarapan dah...kejap lagi baru sarapan depan laptop...

Nak pi amik air boss jap....see ya next entry..


3 comments:

  1. rindunya Nu Sentral...port melepak ngan Net jugak tu..

    ReplyDelete
  2. Cakap dgn bos, mmg kena tangguh ni bos, visa tak lepas, hihi. Susah jugak ek kalau tak bawa bekal, Sk kalau aim nak keluar makan di luar, memang akan keluar awal sebab nanti tempat dituju tu penuh. Nasib la lunch hour flexible.

    ReplyDelete
  3. Fuhhh...nasi lemaknya menggoda betul! Terliur tengok

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah