Friday, June 17, 2022

Demam Baru Nak Kebah...

Antibiotics tu pahit giler....


 

Assalamualaikum...

Hi korang ..

Nampaknya beberapa hari ni blog ni x aktif sebab tuan blog x sihat...seminggu dah demam..dah buat macam-macam ikhtiar..dah minum air kelapa...dah abis 5 biji..dah buat traditional remedy jugak...dah rebus air halia dan minum..dah buat ikut islamic version..Pak Zain dah tawarkan air dengan bacaan rukyah...hari ni baru kebah demam cuma masih batuk dan selsema...

Makan pun xde selera..Pak Zain buatkan sup je..sup kepala ikan la..sup tulang rusuk la..still selera x timbul..SA makan sekadar alas perut untuk makan ubat je...

Terima kasih semua kerana mendoakan..harap lepas ni SA terus sembuh...suhu masih bawah 38°c..penat dah lalok ubat..rasa x aktif sangat-sangat..in case kalau SA x ok jugak...nak mintak doc admit kan SA kat ward la...


17 comments:

  1. alahai..kenyang makan ubat sbb banyak sgt..moga cepat sembuh key ... Allah nak kasi Sa rehat ni, kuat sgt keja...

    ReplyDelete
  2. In sya Allah, sembuh nanti kak. Yang penting dah usaha untuk sihat. Akak kuat semangat.

    ReplyDelete
  3. Semoga cepat sembuh SA. Take care ye.

    ReplyDelete
  4. Sama la kami sekeluarga ni, tgh batuk selsema satu m ggu dah.. Badan rasa lemau ja men asing. Anak2 da kena cuti tmbahan seminggu

    ReplyDelete
  5. gws kak, dana semalam cuti anak demam batuk lepas tu dia punya demam dah baik dia jangkitkan kita pulak batuk-batuk. Seksa betul

    ReplyDelete
  6. Syakallah SA. Anjung Karisma cawangan Betaria ke tu? Mrs. A pun suka gi klinik ni

    ReplyDelete
  7. Syafakillah kak. Jaga diri bebaik. Banyakkan rehat dan minum air kosong.

    ReplyDelete
  8. Banyaknya ubat. Moga lekas sembuh

    ReplyDelete
  9. Allahu. syafakillah.. semoga Allah kurniakan kesembuhan dan kesihatan yg baik dan berpanjangan selepasnya.

    ReplyDelete
  10. Syafakillah SA. Bukan demam urat ye tu?. Kalau I mcm tu sbb badan terkehel, terlebih rajin alih2 perabot.

    ReplyDelete
  11. Semoga Allah kurniakan kesembuhan untuk SA...
    Tahniah untuk Dania untuk result SPM nya...

    ReplyDelete
  12. Get well soon SA. Bawa-bawa berehat ye.

    ReplyDelete
  13. moga cepat sembuh yer kak...:)

    ReplyDelete
  14. lama juga tu seminggu, moga cepat sembuhnya kak...ameen

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah